2012-04-20 21:15:06
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά
Το Ιράν και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις ολοκλήρωσαν τις πρώτες συνομιλίες που είχαν έπειτα από 15 μήνες στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσαν διπλωμάτες. Το Ιράν και οι παγκόσμιες δυνάμεις συμφώνησαν να διεξαγάγουν ένα νέο γύρο συνομιλιών στη Βαγδάτη στις 23 Μαΐου, δήλωσε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, έπειτα από την πρώτη συνάντηση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. «Θέλουμε τώρα να προχωρήσουμε σε μια βιώσιμη διαδικασία διαλόγου...

Θα μας καθοδηγεί η αρχή της βήμα προς βήμα προσέγγισης», δήλωσε η Άστον σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας την πρώτη συνάντηση χρήσιμη και εποικοδομητική. «Θα συναντηθούμε στις 23 Μαΐου στη Βαγδάτη». Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ιράν για τα πυρηνικά δήλωσε πως σημειώθηκε πρόοδος στη διάρκεια των συνομιλιών με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και απηύθυνε έκκληση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όταν επαναληφθούν οι συνομιλίες τον ερχόμενο μήνα.


«Είχαμε πρόοδο, υπήρχαν διαφορές απόψεων... αλλά τα σημεία στα οποία συμφωνήσαμε ήταν σημαντικά», είπε ο Σαΐντ Τζαλιλί σε συνέντευξη Τύπου μετά τις πρώτες συνομιλίες που είχε η χώρα του με τις έξι δυναμεις έπειτα από έναν και πλέον χρόνο. «Οι επόμενες συνομιλίες θα πρέπει να βασίζονται σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη των Ιρανών», είπε ο Τζαλιλί, προσθέτοντας πως το ιρανικό αίτημα για άρση των κυρώσεων θα πρέπει να είναι ένα από τα θέμα που θα περιλαμβάνονται.

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις

προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!

ksipnistere.blogspot.co
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ