2012-04-20 21:52:08
Φωτογραφία για Με νευρικότητα κύλησε η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο
Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την εβδομάδα που τελειώνει... Η πτώση των τραπεζικών μετοχών, λόγω της καθυστέρησης οριστικοποίησης των όρων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τραπεζών για την οικονομική χρήση του 2011, αντισταθμίσθηκε από την άνοδο άλλων δεικτοβαρών μετοχών του Ftse-20 και κυρίως της Coca Cola 3E και του ΟΠΑΠ. Το ενδιαφέρον, την επόμενη εβδομάδα, θα επικεντρωθεί στην αντοχή των 700 μονάδων, σύμφωνα με τους αναλυτές της Emporiki Bank, καθοδική διάσπαση των οποίων μπορεί να φέρει την αγορά στην επόμενη στήριξη των 680 μονάδων, το τελευταίο «ανάχωμα» πριν τα χαμηλά έτους στις 621 μονάδες.

Ενδεχόμενη παραμονή σε υψηλότερα επίπεδα, σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, το ενδιαφέρον θα μετατοπισθεί στη δυνατότητα διάσπασης της αντίστασης που οριοθετείται από την καθοδική γραμμή τάσης του τελευταίου διμήνου και που στη παρούσα φάση προσδιορίζεται στη περιοχή των 730 μονάδων. Σε μια τέτοια εξέλιξη, ιδιαίτερα αν συνοδευτεί από αύξηση των συναλλαγών, θα δοθεί ανοδικό σήμα και θα διαφοροποιηθεί ουσιαστικά η τεχνική εικόνα.


Σε ενδεχόμενη άμεση υπέρβαση των αντιστάσεων στις 730 και 740 μονάδες, (σενάριο αρκετά αισιόδοξο αλλά όχι απίθανο), μπορεί να σημειωθεί απότομη ανοδική κίνηση προς τις επόμενες αντιστάσεις των 765 και 775 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την εβδομάδα στις 714,51 μονάδες έναντι 714,78 μονάδων της περασμένης εβδομάδος καταγράφοντας οριακή πτώση 0,04%. Από τις αρχές του έτους ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 5,01%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 20 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 1,47%, ενώ ο δείκτης FTSE/ASE 40 έκλεισε με πτώση 2,56 %. Ο δείκτης FTSE/ASE SMALL CAP 80 έκλεισε με άνοδο 0,88%.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ