2014-04-04 13:10:01
Φωτογραφία για ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Μήνυμα σταθερότητας θέλησε να στείλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και εν μέσω του θορύβου που έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση Μπαλτάκου. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να θίξει και να υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας και επέκρινε έντονα πολιτικά κόμματα και αρχηγούς που σήμερα έρχονται να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση.

«Είναι τραγικό για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων στην υπόθεση για να αποκομίσουν μικρά κομματικά οφέλη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, «με τις τωρινές πράξεις τους (σ.σ. υποκλοπή βίντεο) δείχνουν ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί». Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έσπευσε να απορρίψει τις κατηγορίες περί παρέμβασης στο δικαστικό έργο, σημειώνοντας πως η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί «με τα δικά της κριτήρια και ανεξάρτητα». 


Εξάλλου, προανήγγειλε πως η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα γίνει, προκειμένου «να απαντηθεί η κοινοβουλευτική πρόκληση» και να «φανεί η γύμνια των επιχειρημάτων» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις στελεχών του Κινήματος για την υπόθεση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μεν ότι μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν «αξιακές, ιδεολογικές και ιστορικές διαφορές», δεν έθεσε ωστόσο θέμα κυβερνητικής συνοχής, καθώς, όπως είπε, «όταν κάνεις κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εθνικής ενότητας δεν κοιτάς τις παραδοσιακές πολιτικές διαφορές κοιτάς το εθνικό καθήκον και την επιτακτική ανάγκη να σταθεί η χώρα όρθια». Υπογράμμισε πάντως την ανάγκη ενίσχυσης του προοδευτικού πόλου μέσα στην κυβέρνηση και τόνισε ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός εγγυώνται πλήρως την τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας. «Η έξοδος στις αγορές συμβολίζει την σταδιακή επάνοδο στην ομαλότητα»

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές η οποία, τόνισε, αποτελεί συμβολισμό «της σταδιακής επανόδου στην ομαλότητα, στην κανονικότητα». 

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την απάντηση των διεθνών αγορών στο πού βρίσκεται σήμερα η οικονομία και η απάντηση θα είναι μία απάντηση θετική, ενθαρρυντική, αισιόδοξη», πρόσθεσε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ