2014-04-06 03:27:10
Φωτογραφία για Ήταν ο κύριος ο βραδινός σεισμός της Ύδρας;
Κατηγορηματικός ότι ο σεισμός που έγινε το βράδυ της Παρασκευής νοτιοανατολικά της Ύδρας, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο κύριος, ήταν ο σεισμολόγος, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο Μυρτώο πέλαγος και το εστιακό βάθος ήταν 110 χιλιόμετρα.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πρόσθεσε: «Τα 5,4 Ρίχτερ, που κατέγραψαν οι σεισμογράφοι, το βράδυ της Παρασκευής νοτιοανατολικά της Ύδρας ήταν ο κύριος σεισμός».

Δείτε το βίντεο από το mega:

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ύδρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος ήταν 111 χιλιόμετρα και το επίκεντρο υπολογίστηκε 29 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Τόσο το ευρωπαϊκό σεισμολογικό κέντρο, όσο και το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο δίνουν διαφορετική εκτίμηση του μεγέθους του σεισμού, κάνοντας λόγο για 5,7 Ρίχτερ.


Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι τις 23.58 δεν είχαν αναφερθεί από την Ύδρα, όπου έγινε και η σχετική επικοινωνία, ζημίες λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ. Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τις κατά τόπους αρχές, δεν υπάρχουν επίσης αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Ο Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας, ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και σε μεγάλο βάθος (περίπου 110 χιλιόμετρα) και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Κάτοικοι από την Αθήνα, την Κόρινθο, το Λουτράκι ακόμη και από τα Χανιά επικοινώνησαν με το zougla.gr αναφέροντας ότι ένιωσαν τη δόνηση η οποία είχε μεγάλη διάρκεια.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ