2014-04-06 09:04:06
Φωτογραφία για Διορθώσεις στη διάταξη-παγίδα για φορολόγηση τόκων καταθέσεων
«Φωτιά» πήραν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να προλάβουν να κάνουν όλες τις αναγκαίες διορθώσεις στη διάταξη για την υποχρεωτική δήλωση τόκων καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, πριν πάρει διαστάσεις το πρόβλημα με την ενεργοποίηση του ελάχιστου τεκμηρίου των 3.000 ευρώ, ακόμα και για όσους δεν έχουν το παραμικρό πραγματικό εισόδημα.

Ειδικά όσον αφορά στους ανήλικους, εάν έχουν κι άλλο τεκμαρτό εισόδημα, τότε υπερβαίνουν το όριο των 3.000 ευρώ και παύουν να θεωρούνται προστατευόμενα τέκνα. Το πρόβλημα χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμο εάν ο πρώτος συνδικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού είναι ο γονέας, ο οποίος «χρεώνεται» τελικά τους τόκους.

Περισσότερο πολύπλοκο είναι το πρόβλημα, για ενήλικους που παραμένουν προστατευόμενα μέλη, όπως οι φοιτητές. Εάν έχουν κι άλλο τεκμαρτό εισόδημα, όπως από ΙΧ, που είναι και το σύνηθες, τότε υπερβαίνουν το όριο των 3.000 ευρώ, δεν θεωρούνται πλέον προστατευόμενα τέκνα και υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και καταβολή φόρου.

Όσον αφορά στους ενήλικους χωρίς εισόδημα όπως οι άνεργοι, θα πρέπει να διορθωθεί η διάταξη, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν με ελάχιστο φόρο 300 ευρώ (10% επί του τεκμηρίου των 3.000 ευρώ). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ