2014-04-10 13:06:16
Φωτογραφία για Επί τάπητος τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου
Η ασφαλής λειτουργία με πλήρεις εφημερίες είναι το ζητούμενο για να διασφαλιστεί και η σωστή παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Κι αυτό δεν μπορεί σίγουρα να γίνει με τον τρόπο που είναι κατανεμημένο το ιατρικό -κυρίως- και νοσηλευτικό προσωπικό, στις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νοσοκομείου Ηλείας. Τα προβλήματα τέθηκαν και πάλι επί τάπητος στη συνάντηση συνεργασίας των διευθυντών Τομέων και Κλινικών με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το μεσημέρι στης Τρίτης στον Πύργο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου, συμμετείχε η πλειοψηφία των διευθυντών Τομέων και Κλινικών Πύργου και Αμαλιάδας, οι οποίοι και περιέγραψαν από πρώτο χέρι και στα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου Ηλείας αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν και συνίστανται -κυρίως- στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού, η οποία δεν επιτρέπει να πραγματοποιηθούν πλήρεις και ασφαλείς εφημερίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα - στα δυο Νοσοκομεία, έστω εναλλάξ.


«Μπαλάκι» οι ασθενείς

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς να γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία και μοιραία οι διακομιδές στα Νοσοκομεία της Πάτρας, να φτάνουν τις 900 σε ετήσια βάση. Φυσικά, υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός ασθενών, εκείνων που απευθύνονται στα αχαϊκά νοσοκομεία, μετακινούμενοι με δικά τους μέσα, φοβούμενοι πως στην Ηλεία, μόνο θα ταλαιπωρηθούν και δεν θα βοηθηθούν.

Διοίκηση και γιατροί οφείλουν να βάλουν σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και να βρουν την χρυσή τομή σ’ ένα πρόβλημα που έχει λύση, αλλά ουδείς μέχρι σήμερα δεν την επιχείρησε, αν και τα τρία Νοσοκομεία αποτελούν ενιαίο φορέα, είναι διασυνδεόμενα, με κοινή διοίκηση.

Η δημιουργία δηλαδή, ενός Κέντρου Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης στο Νομό Ηλείας και στον Πύργο, το οποίο διαθέτει τις υποδομές για την ανάπτυξή του, είναι σίγουρα πιο αναγκαίο παρά ποτέ, για να αποβληθεί και από τους πολίτες το αίσθημα ανασφάλειας που έχουν -δικαίως- για το σύστημα υγείας στην Ηλεία.

Σαφώς, αυτό δεν αναιρεί τις διεκδικήσεις για προσλήψεις προσωπικού, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο και σημαντικό βήμα για να μπει «τάξη» στην Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο και Επεμβάσεις Καταρράκτη

Όσον αφορά τη λειτουργία του Αγγειοχειρουργικού Ιατρείου, με την υποστήριξη και του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής και διευθυντή της αντίστοιχης κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών Ιωάννη Τσολάκη, αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα (σ.σ. θα εκδοθεί ανακοίνωση και από το Νοσοκομείο για τον προγραμματισμό ραντεβού) ενώ παράλληλα ξεκινά η και εκπαίδευση των γιατρών του Πύργου με παρακολούθηση αντίστοιχων επεμβάσεων.

Εξάλλου, όσον αφορά την πραγματοποίηση επεμβάσεων Καταρράκτη, με τη συνδρομή του Χειρούργου Οφθαλμίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Ιωάννη Κατσιμπρή, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη συντήρηση και επισκευή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Παράδοση… ύστερα από 10 χρόνια

Εξάλλου, εκπρόσωποι της ΔΕΠΑΝΟΜ είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου, ζητώντας την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν και η κοστολόγησή τους, ώστε με αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας να δρομολογηθούν οι όποιες επισκευές απαιτούνται και να προχωρήσει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του έργου που… λειτουργεί 10 χρόνια τώρα.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ