2012-04-21 09:21:30
Φωτογραφία για ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από τις κάλπες και όλα τα κόμματα βάζουν τα δυνατά τους, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση και συσπείρωση των ψηφοφόρων, εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 6ης Μαΐου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί πυκνώνουν τις περιοδείες και τις ομιλίες τους, ανά την Ελλάδα, θέτοντας τα διλήμματα των εκλογών, παρουσιάζοντας προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά, ενώ σήμερα, μετά το Ηράκλειο της Κρήτης, θα βρεθεί στη Λαμία, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Νωρίτερα θα επισκεφθεί τον δήμο Λοκρίδος. Ο κ. Βενιζέλος την Κυριακή θα περιοδεύσει σε Κοζάνη και Γιάννενα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί σήμερα ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Θήβας, ενώ την Κυριακή θα γίνει η παρουσίαση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία στο Ζάππειο και θα ακολουθήσει ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου
. «Όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε τόσο πιο ισχυρός θα είμαι για να διαπραγματευθώ στο εξωτερικό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στην Άρτα και ζήτησε «καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση για να τα αλλάξω όλα».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη με θέμα τις θέσεις του κόμματος για την Υγεία και την Πρόνοια και ζήτησε από τους πολίτες να μην ενδώσουν στα τρομοκρατικά διλήμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στις επικείμενες εκλογές, κρίνεται αν ο λαός θα είναι ηττημένος και απογοητευμένος ή με ισχυρό ΚΚΕ, θα είναι ετοιμοπόλεμος να αντιμετωπίσει τα χειρότερα, υπογράμμισε σε ομιλία της στη Νέα Ιωνία. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία σε συγκέντρωση στο Ίλιον, στην κεντρική πλατεία, στις 19:00.

Στη δημοσιότητα έδωσε τα ψηφοδέλτιά του ο ΛΑΟΣ. Ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης κατεβαίνει στην Ξάνθη και την Β' Αθήνας. Ο κ. Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 13:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ σήμερα επισκέπτεται την Καβάλα, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι. Στις 13.00 ακολουθεί ομιλία του. Το απόγευμα ο κ. Καρατζαφέρης θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 17.00 και στις 18.00 θα δώσει νέα ομιλία. Την Κυριακή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα επισκεφθεί την Κατερίνη όπου θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης και στις 13.00 θα ακολουθήσει ομιλία.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει η χώρα την κατάρρευση και να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και η κοινωνία, παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε από τους πολίτες ψήφο εξουσίας. Σήμερα θα βρεθεί στο Ρέθυμνο όπου στις 12.00 το μεσημέρι θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στο Νομό Ρεθύμνου, στο «Σπίτι του Πολιτισμού». Το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο, ενώ την Κυριακή το πρωί θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο και το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου.

Η Αιτωλοακαρνανία είναι η δεύτερη, εκτός από τη Β Αθηνών, εκλογική περιφέρεια, στην οποία θέτει υποψηφιότητα ο Φώτης Κουβέλης ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, της οποίας τα πλήρη ψηφοδέλτια δόθηκαν στην δημοσιότητα. Στις λίστες της ΔΗΜ.ΑΡ. συμμετέχουν ως "συνεργαζόμενοι" οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς και στελέχη του κινήματος "Ελεύθεροι Πολίτες", για τους οποίους στην ανακοίνωση γίνεται ειδική επισήμανση.

Επίσκεψη στην Κοζάνη πραγματοποιεί σήμερα ο επικεφαλής της ΚΟ της Κοινωνικής Συμφωνίας Χάρης Καστανίδης. Στις εκλογικές περιφέρειες Λάρισας και Β Αθηνών θα είναι υποψήφια η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. ''Οι εκλογές είναι ευκαιρία ανατροπής της αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου", σύμφωνα με την πρόεδρο της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Κατσέλη. "Είναι ευκαιρία να διαπραγματευθούμε σκληρά το δικό μας Εθνικό Σχέδιο για να βγούμε όρθιοι και όχι γονατισμένοι από την κρίση", προσθέτει η κ. Κατσέλη, σε δήλωσή της με την οποία καλεί τους πολίτες "να γυρίσουν την πλάτη στους εκφραστές της λιτότητας και να πουν το μεγάλο ΝΑΙ σε αυτή την ανατροπή".

Με σύνθημα «σκέψου καθαρά», 332 υποψήφιους, εξαιρουμένου του ψηφοδελτίου επικρατείας, σε όλη τη χώρα, 10% περισσότερους σε σχέση με τις εκλογές του 2009, εκ των οποίων το 60% είναι νέο αίμα στην πολιτική και το 35% γυναίκες, μπαίνουν στην εκλογική μάχη οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ). Την παρουσίαση των ψηφοδελτίων αλλά κυρίως τις πολιτικές θέσεις των ΟΠ έκαναν η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής του εκλογικού αγώνα, υποψήφια στη Β΄ Αθηνών και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας υπό τον συντονισμό του Χρήστου Μάτη, δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζει σήμερα στις 10:30 τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στις εκλογικές περιφέρειες του νομού Αττικής. Η παρουσίαση θα γίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Εκδηλώσεις πραγματοποιεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί στη Ν. Μάκρη (Δήμος Μαραθώνα), εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», στις 6μμ στο (πρώην) Δημαρχείο της Ν. Μάκρης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη Βέροια, συζήτηση πάνω στις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Δημαρχείου. Στη Νάουσα, συζήτηση με θέμα «Μετά τις εκλογές τι; Υπάρχει άλλος δρόμος;», στις 8μμ στην Εύξεινο Λέσχη. Στην Κοζάνη θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Κοζάνης, στο Εργατικό Κέντρο, στις 6μμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ρύθμιση οφειλών σε ΙΚΑ-Ε.Τ.Α.Μ.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ρύθμιση οφειλών σε ΙΚΑ-Ε.Τ.Α.Μ.
VIDEO: Ο Ασιάτης Chuck Norris
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Ο Ασιάτης Chuck Norris
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ