2023-05-11 07:42:48
Φωτογραφία για Εκλογές 2023 — Ντιμπέιτ: Αντιπαράθεση σε πολλά μέτωπα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών



 

Σκληρή αντιπαράθεση σε όλους τους τομείς μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, στο πρώτο ντιμπέιτ μετά το 2015. Λεπτό προς λεπτό, τo ΕΡΤNEWS κάλυψε με live blogging και σε livestream την τηλεμαχία, που είχε διάρκεια τρεις ώρες.....

Οι στοχευμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» κάποιες ειδήσεις αλλά και να ακούσουμε κάπως πιο συγκεντρωμένα κάποια σημεία από τα προγράμματα των κομμάτων, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης των 6 αρχηγών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του Market Pass στο β’ εξάμηνο του έτους και τον Αλέξη Τσίπρα να λέει για άλλη μία φορά ότι η απλή αναλογική μπορεί να δώσει συγκυβέρνηση ανάμεσα στο 1ο και το 3ο κόμμα. Στο θέμα των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας: Δεν είμαι κίνδυνος για τη Δημοκρατία, αλλά για τη Νέα Δημοκρατία.



Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι αρνούνται να δώσουν τη λίστα με αυτούς που τους ενισχύουν οικονομικά, ο Κυριάκος Βελόπουλος εστίασε στην ανάγκη για εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου και αντιτάχθηκε στην πράσινη ενέργεια ενώ ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε ότι δεν προτείνει παράλληλο νόμισμα αλλά ένα εναλλακτικό σύστημα πληρωμών.

Οι αρχηγοί ερωτήθηκαν κι έδωσαν απαντήσεις σε έξι θεματικές ενότητες:

Οικονομία, Ανάπτυξη, ΑπασχόλησηΕξωτερική Πολιτική & ΆμυναΚράτος, Θεσμοί & ΔιαφάνειαΥγεία, Παιδεία & Κοινωνικό ΚράτοςΠεριβάλλον και ΕνέργειαΝέα Γενιά

ενώ στο τέλος έκαναν «ελεύθερες» τοποθετήσεις.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι πολιτικοί αρχηγοί κατά την αποχώρησή τους έκαναν δηλώσεις:

«Η τελική αξιολόγηση για το “ποιος έφαγε γκολ και ποιος έβαλε” θα κριθεί σε 10 μέρες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «Μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «Να πάρουμε απόφαση αλλαγής – Στον ελληνικό λαό αξίζει κάτι πολύ περισσότερο» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «Γιατί αυτοί είναι και εμείς αυτοί είμαστε» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας· «Πολύ κακό ντιμπέιτ» το χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, «Δεν είμαι πολιτικός όπως οι άλλοι, είμαι επιχειρηματίας, προετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο» επεσήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέρας, αναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

ertnews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ