2014-04-14 21:35:27
Φωτογραφία για Μουντή Μεγάλη Εβδομάδα με βροχές και καταιγίδες
Περισσότερο... φθινόπωρο παρά άνοιξη θα θυμίζει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Η Σταύρωση και ο Επιτάφιος θα συνοδευτούν από βροχές και καταιγίδες, ενώ όσοι σκοπεύουν να τηρήσουν το έθιμο του σουβλίσματος καλό θα είναι αναζητήσουν κάποιο σκέπαστρο, αφού τοπικές μπόρες αναμένονται και την Κυριακή του Πάσχα.

Σε αντίθεση με το σχεδόν καλοκαιρινό Πάσχα του 2013, φέτος η μεγάλη γιορτή θα συνδυαστεί με άστατες καιρικές συνθήκες, αρκετές βροχές και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας από μέρα σε μέρα. Σήμερα, για παράδειγμα, ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές του, ενώ τα σύννεφα που κάλυψαν χθες τις περισσότερες περιοχές της χώρας θα περιοριστούν στα νότια και ιδιαίτερα στις νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν βροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ Μανώλη Αναδρανιστάκη, για αύριο Μεγάλη Τρίτη προβλέπεται περαιτέρω βελτίωση του καιρού: «Θα είναι μια σχετικά καλή μέρα και μόνο το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά θα πέσουν κάποιες βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου».


Ωστόσο η βελτίωση δεν θα κρατήσει πολύ, αφού τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός χαλάει και πάλι, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, με βροχές στις περισσότερες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες και διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση και θα κυμανθεί αρκετά κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Το θετικό είναι ότι το βράδυ της Ανάστασης ο καιρός θα είναι σχετικά καλός.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, φαίνεται ότι το Σαββατοκύριακο ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά» λέει ο κ. Αναδρανιστάκης. Ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα αρχικά αναμένονται λίγες βροχές στη δυτική Ελλάδα, αλλά από το μεσημέρι τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στα ορεινά. Με τη βοήθεια των νοτιάδων η θερμοκρασία θα επιστρέψει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ