2014-04-14 23:04:06
Φωτογραφία για Στα σκουπίδια πετούν οι Γερμανοί συμφωνία για 800 άρματα μάχης!
Είναι βλάκες, αφελείς, ή «άγιοι»; Διαλέγεται και παίρνετε… Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει τη συμφωνία πώλησης 800 αρμάτων μάχης Leopard-2 στην Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρει η γερμανική Bild. Αιτία είναι η άρνηση του Σοσιαλδημοκράτη υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, να δοθούν άρματα μάχης στην «αυταρχική Σαουδική Αραβία».

Χωρίς την υπογραφή του υπουργού Οικονομίας η συμφωνία δεν πρόκειται να επικυρωθεί. Η συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2012 και προέβλεπε αρχικά την πώληση 600 αρμάτων του τύπου με δικαίωμα προαίρεσης (option) άλλων 200, την οποία οι Σαουδάραβες άσκησαν, έναντι τιμήματος 18 δισ. ευρώ.

Η Γερμανία αρνείται, επί δεκαετίες, να πωλήσει όπλα στην Σαουδική Αραβία, λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώνονται στη χώρα αυτή. Όμως, δεν είναι απίθανο να κληθεί να εξηγήσει ο Γκάμπριελ πόσες θέσεις εργασίας θα διασφαλίζονταν για πόσο χρόνο εάν η βιομηχανία της χώρας του ξεκινούσε να κατασκευάζει τα άρματα.

Διότι ο λαός της Γερμανίας, ίσως διαμαρτυρηθεί, αναλογιζόμενος, πως δεν εξέλεξε ιεροκήρυκες, αλλά κυβερνήτες. Ας τον αφήσουμε να το πει όμως μόνος του defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ