2014-04-15 09:16:38
Φωτογραφία για ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η «ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ» (VIDEO)
Το συγκινητικό ταξίδι του Παντελή Βούλγαρη στη θαλασσοδαρμένη Άνδρο του '30 και του '40 αναδείχθηκε η μεγάλη κινηματογραφική στιγμή της προηγούμενης χρονιάς. Η τελετή απονομής των 5ων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και η  «Μικρά Αγγλία» έλαμψε  αποσπώντας έξι από τα δεκατρία  βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια. Συγκεκριμένα, απέσπασε τα βραβεία Μακιγιάζ, Ήχου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας, Φωτογραφίας και Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας.

​Την τελετή άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Βασίλης Κατσούφης. Στην  ομιλία του ανέφερε πως οι μισές ταινίες που έγιναν φέτος ανήκουν σε πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες. Επίσης, αναφορά έκανε στην υποστήριξη της πολιτείας, την οποία χρειάζεται ο ελληνικός κινηματογράφος.

«Ο υπουργός Πολιτισμού θυμάται το σινεμά μόνο όταν μια ταινία βραβεύεται στο εξωτερικό, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο το ξεχνάει. Ο υπουργός δεν είναι εδώ σήμερα, αν και τον καλέσαμε και περιμένουμε να μας πει τα σχέδιά του για τον κινηματογράφο» είπε ο  κ. Κατσούφης, που διαμαρτυρήθηκε για την αδιαφορία της ΝΕΡΙΤ, τόσο για την αποπληρωμή των χρεών της ΕΡΤ, όσο και για την εφαρμογή του νόμου για το 10%.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ