2014-04-18 20:10:18
Φωτογραφία για Ενίσχυση για 2.580 μέλη των ομάδων της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ
Περίπου στους 2.580 ήταν οι Ηλείοι παραγωγοί ελαιολάδου που επιδοτήθηκαν με με 11.5 €/στρέμμα για 77.533 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας (περίπου 850.000 ευρώ ). Το ποσό αυτό αφορά στους παραγωγούς - μέλη των πιστοποιημένων ομάδων της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ.

Η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίηση ομάδων παραγωγών ελαιοκαλλιέργειας για 77.533 στρέμματα με Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, σύμφωνα με τα πρότυπα Agro 2.1-2.2/3.

Τα συγκεκριμένα πρότυπα αγροπεριβαλλοντικής διαχείρισης ακολουθούν μία σφαιρική στρατηγική καλλιέργειας, που στοχεύει στην Αειφόρο Ανάπτυξη και εξασφαλίζει την ποιοτική αναβάθμιση και την ασφάλεια του προϊόντος και του παραγωγού.

Η πιστοποίηση με τα πρότυπα αυτά έδωσε τη δυνατότητα στους 2.577 παραγωγούς των πιστοποιημένων ομάδων της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ να εισπράξουν από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε) την ειδική στήριξη που προβλέπει το άρθρο 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009, η οποία ανήλθε φέτος στα 11,5 ευρώ ανά στρέμμα.


Η επιτυχημένη προσπάθεια της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ για να εξασφαλίσει την ποιοτική παραγωγή του ελαιόλαδου και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των παραγωγών μελών της δεν φαίνεται μόνο από την εξασφάλιση της Ειδικής Ενίσχυσης για τους παραγωγούς που εφαρμόζουν συστήματα ποιότητας.

Η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ προωθεί την παραγωγή πιστοποιημένου ελαιόλαδου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που έχει αυξημένη ζήτηση στην αγορά και στοχεύει σε υψηλότερη τιμή σε σχέση με το συμβατικό ελαιόλαδο, γεγονός που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον παραγωγό.

Η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ στην προσπάθειά της για στήριξη του αγροτικού εισοδήματος , αξιοποιεί μέσα που έχουν άμεσα οφέλη για τον παραγωγό, ενώ παράλληλα τον προετοιμάζουν για να μπορεί να ανταποκριθεί στο μέλλον σε απαιτητικές συνθήκες και να βγει μπροστά από τον ανταγωνισμό με ένα προϊόν με αξία, ποιότητα και ασφάλεια.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ