2014-04-19 01:32:08
Φωτογραφία για Παραδοχή ΔΗΣΥ για επιταγή 50 χιλιάδων ευρώ από Focus
Επιταγή ύψους 50 χιλιάδων ευρώ από την  εταιρεία Focus παραδέχεται ότι έλαβε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, λέγοντας ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στους καταθέτες της Λαϊκής μέσω της διαχειρίστριας.

Σε σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε μετά τη δημοσίευση του αντιγράφου της επιστολής εμβάσματος από την εφημερίδα Πολίτης, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι εκτός από τον εσωτερικό έλεγχο που είχε εξ αρχής γίνει στους λογαριασμούς του κόμματος, έγινε επίσης έλεγχος σε άλλους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι είχαν λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008.

«Αυτός ο πρόσθετος έλεγχος έδειξε ότι σε ειδικό λογαριασμό για επιδότηση αεροπορικών εισιτηρίων φοιτητών στις προεδρικές εκλογές, κατατέθηκε, στις 13 Φεβρουαρίου 2008, έμβασμα 50.000 ευρώ από την εταιρεία Focus. Ο λόγος για τον οποίο δεν ήταν αμέσως διακριτή αυτή η πληρωμή, είναι διότι δεν έγινε σε κάποιον από τους τακτικούς λογαριασμούς που ανήκουν στο κόμμα, αλλά σε έκτακτο ειδικό λογαριασμό που λειτούργησε τότε».


«Μετά από αυτή τη διαπίστωση, ασχέτως του ότι δεν πρόκειται για κάποια παράνομη πράξη και επειδή αν τότε ήταν γνωστή η δράση της εταιρείας αυτής, ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα δεχόταν τέτοια χρηματοδότηση, έχει εκδοθεί σχετική ισόποση επιταγή για να επιστραφεί το ποσό στη Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας προκειμένου να κατατεθεί προς όφελος των καταθετών της τράπεζας που έχουν υποστεί τη ζημιά», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για ένα μεγαλύτερο ποσό και επειδή δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στη διάθεση του κόμματος, θα γίνει όπως ήδη ανακοινώθηκε συνάντηση με τη Νομική Υπηρεσία, όπου και θα ζητηθούν τυχόν στοιχεία που μπορεί να διαφωτίσουν υπεύθυνα το όλο ζήτημα», αναφέρει.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο ΔΗΣΥ έλαβε συνολικά €500 χιλ. σε δέκα διαφορετικούς λογαριασμούς.

«Για το κεντρικό θέμα ουσίας επαναλαμβάνουμε ότι αμέσως με την επαναλειτουργία της Βουλής θα καταθέσουμε πρόταση νόμου με την οποία υιοθετούνται και θεσπίζονται οι συστάσεις της Επιτροπής GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και ολόκληρος ο απαραίτητος μηχανισμός για να υπάρχει διαφάνεια, έλεγχος, λογοδοσία και σωστές πρακτικές ως προς τα οικονομικά των κομμάτων», καταλήγει.
sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
LG G3: Συνεχίζονται οι διαρροές!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
LG G3: Συνεχίζονται οι διαρροές!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ