2014-04-20 15:05:04
Φωτογραφία για Φεύγει το ρωσικό αεροπλανοφόρο από τη Μεσόγειο
Μάλλον τσάμπα… μας τρομάζανε όταν η ρωσική κυβέρνηση αποφάσιζε και έστελνε στη Μεσόγειο το μοναδικό αεροπλανοφόρο που διαθέτει – και αυτό πεπαλαιωμένο – το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ». Τελειώνοντας την αποστολή του στο πλαίσιο της ρωσικής δύναμης Μεσογείου, παίρνει τον μακρύ δρόμο της επιστροφής, μέσω Ατλαντικού.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βορείου Στόλου της Ρωσίας, λέγοντας ότι το πλοίο αναμένεται στο Σεβερομόρσκ περί τα τέλη Μαΐου, έχοντας εισέλθει στα ύδατα της Μεσογείου στις 15 Ιανουαρίου, αφού είχε αποπλεύσει από τη βάση του στις 17 Δεκεμβρίου του 2013.

Βέβαια, από πλευράς εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι πιλότοι των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που φιλοξενεί το αεροπλανοφόρο, καθώς και το σύνολο της δύναμης, είχαν βεβαρυμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 350 έξοδοι με τις ώρες πτήσης που καλύφθηκαν να υπερβαίνουν τις 280. Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με τα υπόλοιπα πλοία του ρωσικού στόλου που είναι αναπτυγμένα στη Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της τρίμηνης παρουσίας του στη Μεσόγειο, το αεροπλανοφόρο επισκέφθηκε δύο φορές τον λιμένα της Λεμεσού στα ελεύθερα εδάφη στην Κύπρο.
defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ