2014-04-22 11:07:04
Φωτογραφία για Αιτωλοακαρνανία: Μέτρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της... ολοκληρωμένης διαχείρισης και αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών, που λόγω των κλιματολογικών μεταβολών γίνεται εντονότερο, προσπαθώντας να κινητοποιήσει όλους για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος των κουνουπιών, ζητά τη συνεργασία των Αρχών και των πολιτών στο κομμάτι που τους αφορά.

Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας θα κάνουν εντονότερο το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις.

Οι Δημοτικές και λοιπές Αρχές παρακαλούνται να συμβάλουν στη συνολική προσπάθεια για ορθολογιστική διαχείριση της καταπολέμησης των κουνουπιών προβαίνοντας σε προληπτικά και κατασταλτικά ανθελονοσιακά έργα. Βασικό είναι η ανίχνευση εστιών ανάπτυξης κουνουπιών, η εφαρμογή εντομοκτονίας στο προνυμφικό στάδιο και η συνεργασία με την κατά τόπους αρμόδια υπηρεσία.

Ενέργειες αποξήρανσης ελωδών καταστάσεων και σημείων κατακράτησης στάσιμων υδάτων είναι απαραίτητες. Παράλληλα, η ταυτόχρονη με τις Περιφερειακές Ενότητες εκπόνηση προγραμμάτων αντιμετώπισης από εδάφους των προνυμφικών σταδίων των κουνουπιών, σε συνεργασία με την υπηρεσία μας, αυξάνει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εργασιών καταπολέμησης.
agrinionews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ