2014-04-22 11:26:58
Φωτογραφία για Συνάντηση υπερδυνάμεων στο Λιμάνι Λεμεσού (BINTEO)
Σε απόσταση αναπνοής βρέθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού το ρώσικο αντιτορπιλικό «Μέγας Πέτρος» και η φρεγάτα του αμερικανικού στόλου.

Συνάντηση δυο όχι και τόσο φιλικών υπερδυνάμεων στο Λιμάνι Λεμεσού. Το ρώσικο αντιτορπιλικό «Μέγας Πέτρος» και η φρεγάτα του αμερικανικού στόλου «έδεσαν» δίπλα -δίπλα στην προβλήτα του Λιμανιού. Το πολεμικό σκάφος του αμερικανικού ναυτικού κατέπλευσε σήμερα για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Λιμανιού Λεμεσού Γιώργος Ππούρος, «ίσως να παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον διότι αυτές οι δυο υπερδυνάμεις που βρίσκονται παντού ξαφνικά βρίσκονται για το λιμάνι για τον ίδιο λόγο και απολαμβάνουν και να απολαμβάνουν τα αγαθά για τα οποία ήρθαν χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα».

Το ρώσικο αντιτορπιλικό έπειτα  από παραμονή πέντε ημερών αναχωρησε το απόγευμα ενώ η Αμερικάνικη φρεγάτα θα παραμείνει στο νησι για το επόμενο πενθήμερο.


«Υπάρχει αρκετή κίνηση στη πόλη της Λεμεσού από τους σταρτιώτες που βγήκαν έξω για ξεκούραση και ψώνια και θεωρούμε ότι το λιμάνι Λεμεσού κατάφερε να προσφέρει όλα αυτά που ζητούν τα πολεμικά πλοία για ανεφοδιασμό, ξεκούραση χωρίς προβλήματα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επωφελείται η πόλης της Λεμεσού γιατί είναι ένα νέος είδος Τουρισμού», είπε ο κ. Ππούρος.

Οι 2000 ναύτες του Μέγας Πέτρος  στην αποχαιρετιστήρια έξοδό τους από το πλοίο, σχημάτισαν ομάδες παίζοντας  ποδόσφαιρο σε ανοιχτό χώρο του λιμανιού.

Το πλήρωμα της Αμερικανικής φρεγάτας, που μεταφέρει περίπου 350 ναύτες, άρχισε από σήμερα τις επισκέψεις σε καταστήματα και χώρους αναψυχής της πόλης, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στους επιχειρηματίες.

Πηγή: Σημερινή
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ