2014-04-22 14:36:06
Φωτογραφία για Οι στόχοι των πέντε μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών ζημιών
H εταιρεία ερευνών αγοράς Research and Markets πρόσθεσε στις προσφορές της την.. έκθεση «Top Five Global Non-Life Insurance Companies: Performance, Strategies and Competitive Analysis». Πρόκειται για μια ανάλυση ανταγωνισμού που αφορά τις κορυφαίες (αντ)ασφαλιστικές εταιρείες Allianz SE, Munich Re Group, AXA S.A., American International Group Inc., και Zurich Insurance Group.

Η παγκόσμια αγορά του κλάδου ζημιών είχε εκτιμώμενα έσοδα 2.300,5 δισ. δολαρίων το διάστημα 2006-2011 και ως το 2017 αναμένεται να αγγίξει τα 2.941,5 δισ. δολάρια με σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης 4,5%. Η εν λόγω έκθεση εξετάζει χωριστά τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τον υπόλοιπο κόσμο (ROW). Βόρεια Αμερική (η οποία κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία) και Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να αναπτυχθούν περαιτέρω και δυναμικά το διάστημα 2012-2017.

Ο συντάκτης της έκθεσης αναγνωρίζει ότι μεταξύ 2006 και 2011 στις χώρες της Ασίας, του Ειρηνικού και του υπόλοιπου κόσμου (ROW) καταγράφηκε η μεγαλύτερη ανάπτυξη τόσο στα ακαθάριστα ασφάλιστρα όσο και στα έσοδα. Από τις πέντε κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο ζημιών, η Allianz αναδείχτηκε παγκόσμια ηγέτιδα.


Διαπιστώνεται, επίσης, ότι το διαφοροποιημένο γεωγραφικό αποτύπωμα και η ισχυρή θέση στην αγορά είναι δύο από τις κινητήριες δυνάμεις αυτών των εταιρειών, ωστόσο πρόκληση αποτελούν κωλύματα υπό τη μορφή αυξανόμενων απωλειών και αποζημιώσεων εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή κανονιστικής συμμόρφωσης.

Μαζί με την ανάλυση ανταγωνισμού των πέντε μεγάλων παικτών της αγοράς και τη γενική τους επισκόπηση, γίνεται ακόμη αναφορά στο γεωγραφικό τους αποτύπωμα, στα οικονομικά τους στοιχεία, στην άποψή τους για την αγορά, στις επιδόσεις τους, στην εταιρική στρατηγική και κουλτούρα τους, στην επιχειρησιακή δομή τους, ενώ η έκθεση περιλαμβάνει, τέλος, και ανάλυση SWOT (Πλεονεκτήματα, Αδυναμίες, Ευκαιρίες και Απειλές).

Τα πολύτιμα στοιχεία που συγκεντρώνει η έκθεση μπορούν να αξιοποιηθούν πολλαπλά, όπως για επιχειρησιακή ανάπτυξη, στρατηγικό σχεδιασμό, προσδιορισμό μεγεθών και τάσεων αγοράς, ανάλυση ανταγωνισμού, επενδυτικές αποφάσεις και από κοινού ανάπτυξη προϊόντων.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ