2014-04-22 14:39:13
Φωτογραφία για Elena: Ένα ντοκιμαντέρ στο χείλος του ονείρου αυτή την Πέμπτη
Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Ελένα, μια νεαρή Βραζιλιάνα, ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να εκπληρώσει το ίδιο όνειρο που είχε και η μητέρα της: να γίνει ηθοποιός του σινεμά. Πίσω της αφήνει μια παιδική ηλικία στη σκιά της στρατιωτικής δικτατορίας, αλλά και την επτάχρονη αδελφή της, Πέτρα. Δύο δεκαετίες αργότερα, η Πέτρα θα φτάσει στην αμερικανική μητρόπολη αναζητώντας τη χαμένη της αδελφή. Με μοναδικά στοιχεία παλιά οικογενειακά βίντεο, αποκόμματα εφημερίδων, ένα ημερολόγιο, την προσωπική τους αλληλογραφία και τις κατακερματισμένες μνήμες όσων τη γνώρισαν, η σκηνοθέτιδα Πέτρα Κόστα ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων για να ανακαλύψει ποια ήταν πραγματικά η αδελφή της. Όταν η Πέτρα επιτέλους βρίσκει την Ελένα σε ένα απρόσμενο μέρος, πρέπει να μάθει να την αφήσει να φύγει.

Επώδυνο και ταυτόχρονα λυτρωτικό, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Πέτρα Κόστα σκαλίζει τις ανοιχτές ακόμα πληγές μιας βαθιά προσωπικής ιστορίας
. Καθώς ολοένα και περισσότερο ιχνηλατεί τη θολή, τραγική πορεία της εύθραυστης αδελφής της, οι ζωές και τα χαρακτηριστικά των δύο γυναικών συγχέονται ανησυχητικά. Θα μπορέσει ποτέ η δημιουργός να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος; Η απάντηση δεν θα μπορούσε να ενσαρκωθεί με πιο ποιητικό τρόπο, καθώς όνειρο, πραγματικότητα και αναμνήσεις μπερδεύονται σε ένα μελαγχολικό μωσαϊκό εικόνων και ήχων, συνθέτοντας ένα από τα ομορφότερα βραζιλιάνικα φιλμ των τελευταίων ετών.

Στα Πορτογαλλικά με Αγγλικούς υπότιτλους – Είσοδος Δωρεάν!

Πέμπτη 24/04 στις 21:00 @ Exile Room

Σκηνοθέτης: Petra Costa / Χώρα: Βραζιλία / Διάρκεια: 82’
exileroom.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ