2014-04-22 21:30:05
Φωτογραφία για Στην Τουρκία ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από Συρία
Το ένα εκατομμύριο έφτασε ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία τους οποίους φιλοξενεί η Τουρκία μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θα τους κλείσει την πόρτα.

«Ο αριθμός των Σύρων αδελφών μας που έχουν φθάσει στην Τουρκία έχει φθάσει σχεδόν το ένα εκατομμύριο», δήλωσε ο Ερντογάν στο κοινοβούλιο ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η χώρα του, η οποία διαθέτει εκτεταμένα χερσαία σύνορα με τη Συρία, σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική ανοικτών θυρών για τους Σύρους πολίτες οι οποίοι διαφεύγουν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους.

«Τι να κάνουμε, να ζητήσουμε από τους αδελφούς μας να μην έρχονται στην Τουρκία, να μείνουν για να σκοτωθούν στη Συρία;», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.


Η Τουρκία έχει ταχθεί υπέρ των ανταρτών στη Συρία, οι οποίοι επιδιώκουν την πτώση του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, και φιλοξενεί την πλειονότητα των Σύρων προσφύγων σε περίπου είκοσι καταυλισμούς εγκατεστημένους σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Συρία, στα νότια και στα νοτιοανατολικά.

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως η χώρα του ήδη έχει δαπανήσει πάνω από δύο δισεκ. δολάρια για να στεγάσει τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι ορισμένες φορές δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας και διάφορα άλλα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές όπου φιλοξενούνται.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πάνω από 150.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο του 2011 στη Συρία, ενώ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 6,5 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εντός της Συρίας και περίπου 2,6 εκατ. έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους και έχουν εγκατασταθεί κυρίως σε γειτονικά κράτη, όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία.
naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ