2014-04-24 13:16:47
Φωτογραφία για Λαυρέντζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια ευκαιρία να αναδείξει μια κοινωνική ακτιβίστρια
Ο συγγραφέας και στέλεχος Διαχείρισης Τραπεζικών Κινδύνων Αναστάσιος Λαυρέντζος, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την Σαμπιχά Σουλεϊμάν, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Θράκη και τα γκέτο των Ρομά.

«Στη Θράκη υπάρχει μια μουσουλμανική μειονότητα. Έχει τρείς συνιστώσες. Οι τουρκογενείς, οι Πομάκοι και οι Ρομά. Πάγια Τουρκική τακτική είναι η ομογενοποίηση της μειονότητας. Οι Ρομά ζουν σε συνοικισμούς Γκέτο, στο περιθώριο των Θρακικών πόλεων. Έχουν τουρκοφωνίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό», είπε αρχικά ο κ. Λαβρέντζος και συνέχισε:

«Η κ. Σουλεϊμάν, πιστεύει ότι οι Ρομά πρέπει να μάθουν Ελληνικά και οι γυναίκες Ρομά, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Για αυτές τις απόψεις έχει βραβευθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια ευκαιρία να αναδείξει μια κοινωνική ακτιβίστρια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι δέχθηκε πιέσεις από το τουρκικό Προξενείο. Περίμενα ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει την κοινωνική κατάσταση των Ρομά», πρόσθεσε.

«Το Ρολόι στη Θράκη έχει σημάνει. Αν τα πράγματα αφεθούν στην τύχη τους για καμία δεκαριά χρόνια ακόμα, οι εξελίξεις θα μας ξεπεράσουν», σχολίασε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ:
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ