2014-04-25 10:41:13
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Ασφαλτοστρώνονται κεντρικοί δρόμοι
Εργασίες ασφαλτόστρωσης κεντρικών δρόμων του Ρεθύμνου θα ξεκινήσουν να εκτελούνται από την ερχόμενη εβδομάδα, παράλληλα με σειρά άλλων έργων που... είναι σε εξέλιξη στην πόλη ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν.Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Κονταξάκης, από την προσεχή Δευτέρα θα παραληφθεί από τον ανάδοχο εργολάβο το απαραίτητο μηχάνημα, με το οποίο θα εκτελεστούν οι ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν τη λεωφόρο Σταμαθιουδάκη, στο τμήμα μέχρι το ύψος του στρατοπέδου, δηλαδή το τμήμα που έχει μείνει τελευταίο για να παραδοθεί το επίμαχο έργο στην περιοχή. Επιπλέον, προγραμματίζεται η ασφαλτόστρωση στο παραλιακό μέτωπο, στο ύψος της μαρίνας, προκειμένου να ολοκληρωθεί και εκεί το συνολικό έργο ανάπλασης, ενώ προβλέπεται να πέσει άσφαλτος σε τμήματα των οδών Μελισσινού, Καποδιστρίου και Παπανικολάου στην Καλλιθέα, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Ιωνίας στα Μισσίρια, αλλά και στον κεντρικό δρόμο του Τσεσμέ, καθώς σε όλους αυτούς έχει διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα είναι πολύ έντονο.


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Στο μεταξύ, από την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσει και το έργο ανάπλασης στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο. Απαντώντας στις διαμαρτυρίες των πολιτών για το γεγονός ότι το έργο θα εκτελεστεί μέσα στην τουριστική σεζόν, ο κ. Κονταξάκης τόνισε: «Κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί τα έργα ξεκινούν παράλληλα με την τουριστική σεζόν. Αυτό δεν ανήκει στην ευθύνη του δημοτικού συστήματος, δεν το επιλέξαμε εμείς. Έγινε εξ ανάγκης, γιατί το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο που έχουμε εντάξει τα έργα τελείωνε το 2013, πήρε παράταση για το 2015 και εντάξαμε όσα έργα είχαμε ώριμα. Δεν θα μπορούσαμε να μην το κάνουμε. Επομένως, αν υπάρξει μία μικρή δυσλειτουργία στην πόλη ή σε επιχειρήσεις όταν το έργο εκτελείται μπροστά από τα καταστήματα ή τις ιδιοκτησίες, πιστεύω ότι είναι το ελάχιστο σε σχέση με την αξία που θα δώσουν τα έργα στην περιοχή και στις επιχειρήσεις».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΧΩΡΑΣ

Όχι μόνο δεν απομακρύνεται δέντρο, αλλά αντίθετα εμπλουτίζεται το πράσινο της πλατείας της Σοχώρας. Αυτό υποστήριξε ο κ. Κονταξάκης απαντώντας στους φόβους εκείνων, που υποστηρίζουν ότι με τα έργα ανάπλασης η πλατεία θα αποψιλωθεί. Ο ίδιος τόνισε πως πλέον η φιλοσοφία της κυκλοφορίας στην πλατεία, η οποία θα είναι «τετράγωνη και ενιαία» αλλάζει, θα κινείται στη λογική της τοπικής κυκλοφορίας, δηλαδή θα εξυπηρετεί τους περιοίκους της περιοχής, ενώ το βασικό τμήμα της κυκλοφορίας στην περιοχή θα γίνεται μέσω της οδού Μελισσινού και του περιφερειακού δρόμου.

Επιπλέον, τόνισε πως η δημοτική αρχή προγραμματίζει με τη διαμόρφωση χώρου νότια και δυτικά του δικαστικού μεγάρου να λύσει το πρόβλημα με τις θέσεις στάθμευσης, που σήμερα υπάρχουν στην πλατεία και στο εξής θα καταργηθούν.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ