2014-04-25 14:23:05
Φωτογραφία για Γδύνουν τη μονάδα, καίνε τον αμίαντο
Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί από φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου της «Αμιαντίτ» στο Δρέπανο. Η φωτιά σημειώθηκε στην εξωτερική πλευρά του εργοστασίου και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών δεν επεκτάθηκε στους υπόλοιπους χώρους του.

Το περιστατικό προκάλεσε αναταραχή στην περιοχή, δεδομένου ότι το εργοστάσιο βρίσκεται απέναντι από τις εγκαταστάσεις του «ΤΙΤΑΝΑ». Πάντως, δεν προέκυψε απειλή για το εργοστάσιο.

Εκείνο που προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής είναι το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται πυρκαγιά στον συγκεκριμένο χώρο. Και άλλες φορές το τελευταίο διάστημα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί κλήσεις για να σβήσει μικροεστίες στις παλιές εγκαταστάσεις της «Αμιαντίτ».

Πρόστιμο για ρύπανση

Στο σημείο υπάρχουν αμέτρητα κομμάτια αμιάντου, που η καύση τους είναι επιβαρυντική για το περιβάλλον. Οι τοπικοί φορείς του Δρεπάνουν έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για την εγκατάλειψη του εργοστασίου και μάλιστα προ ετών είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο240.000 ευρώ από την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Από τις υποθέσεις που κατά pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ