2014-04-25 23:08:05
Φωτογραφία για Η Madame με τους αόρατους επιβάτες!
Δεος με τη θαλαμηγό των 99 μέτρων! Δέος προκαλεί τις τελευταίες ημέρες στους Θεσσαλονικείς το πλωτό θαύμα που ονομάζεται «Madame Gu», το οποίο έκανε την εμφάνισή του στο λιμάνι της πόλης στις 11 Απριλίου, έχοντας αφήσει πίσω του τον Βράχο του Γιβραλτάρ.

Το σκάφος είναι τεραστίων διαστάσεων και έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία ντιζάιν. Με μήκος 99 μέτρων και πλάτος 14μ., σίγουρα η υπερπολυτελής θαλαμηγός δεν περνά απαρατήρητη σε όποιο λιμάνι και αν αγκυροβολήσει.

Η εμφάνισή της, όμως, και το μέγεθός της -όταν καθελκύστηκε το 2013 ήταν το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ που είχε κατασκευαστεί ποτέ στα ναυπηγεία της Ολλανδίας και το 32ο πιο μεγάλο παγκοσμίως- δεν είναι τα μόνα στοιχεία που προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Οι επιβάτες που μεταφέρει στις πολυτελείς καμπίνες της παραμένουν μέχρι στιγμής «αόρατοι» στην πόλη, γεγονός που έχει δημιουργήσει έντονη φημολογία γύρω από την ταυτότητά τους.


Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι πρόκειται για τουρίστες με υψηλό… βαλάντιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι για ένα μίνι ταξίδι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως το Άγιον Όρος ανήμερα του Πάσχα χρειάστηκαν τέσσερα βυτία με πετρέλαιο προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές της «Madame Gu». Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, για την εν λόγω ποσότητα καυσίμου καταβλήθηκε ως αντίτιμο το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό των 130.000 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η θαλαμηγός φιλοξενεί 12 άτομα, ενώ το πλήρωμά της ανέρχεται σε 35.

Για το θέμα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Στέλιος Αγγελούδης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολυτελές σκάφος που έλαβε άδεια και έδεσε στο λιμάνι, ωστόσο, όπως είπε, ούτε ο ίδιος γνωρίζει ποιοι είναι οι επιβάτες του. «Τέτοια σκάφη χρησιμοποιούνται από ανθρώπους με υψηλότατα εισοδήματα» τόνισε.
egnomi.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ