2014-04-26 01:01:05
Φωτογραφία για Ιδιοκτήτες ξεπουλάνε τα ακίνητά τους, δεν υπάρχουν αγοραστές!
Ιδιοκτήτες ακινήτων που σε παλαιότερες εποχές θα θεωρούνταν προνομιούχοι ξεπουλάνε σπίτια όσο όσο, όμως, δύσκολο ως ακατόρθωτο να βρεθεί αγοραστής.  Ο λόγος του ξεπουλήματος; Ο ενιαίος φόρος, η αδυναμία των ιδιοκτητών να νοικιάσουν τα ακίνητά τους και η κρίση γενικότερα έχουν ρίξει τις τιμές σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα η αγορά να παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες.

Στη Θεσσαλονίκη σε περιοχές όπως για παράδειγμα η  Νεάπολη η τιμή του τετραγωνικού έχει πέσει στα 200 ευρώ. Στη Νικόπολη πωλούνται σπίτια 75 τμ. σε εξευτελιστικές τιμές. Το ίδιο και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης ειδικά στη Δυτική πλευρά της πόλης. Βάση των στοιχεία, οι τιμές έχουν πέσει ως και στο 50%, κι όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Η τιμές αυτές έχουν να κάνουν περισσότερο με τα παλαιότερα σπίτια και όχι με τα νεόδμητα, όπου κι αυτά έχουν πτώση στην τιμή του τετραγωνικού.

Ομως, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το αν πωλούνται ή αγοράζονται σπίτια είναι σε περιοχές που ξεκίνησαν να χτίζονται λίγο πριν την κρίση και πολλές πολυκατοικίες, ακόμη και συγκροτήματα, έχουν μείνει στα τούβλα. Το κακό είναι πως δεν έμειναν στα τούβλα για μερικούς μήνες, αλλά παραμένουν έτσι για τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια.

avriani.makedonias.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ