2014-04-26 01:30:16
Φωτογραφία για Tο τμήμα συσκευών και υπηρεσιών της Nokia ανήκει επίσημα στη Microsoft
H αμερικανική εταιρεία να έχει πλέον υπό τον έλεγχο της το Nokia Devices and Services Department της φινλανδικής εταιρείας.

 

Η εξαγορά είχε ανακοινωθεί πριν 8 περίπου μήνες, έναντι του ποσού των 5.44 δισ. ευρώ.

Από το deal εξαιρείται το εργοστάσιο της Nokia στη Νότια Κορέα που απασχολούσε περί τα 200 άτομα και το οποίο θα κλείσει, καθώς και ένα ακόμη εργοστάσιο στο Chennai της Ινδίας η τύχη του οποίου παραμένει αβέβαιη. Η ηγετική ομάδα του τμήματος Nokia Devices & Services μετακινείται στη Microsoft, μεταξύ των οποίων και ο πρώην CEO της φινλανδικής εταιρείας, Stephen Elop.

Η Microsoft σε ειδικό post στο newscenter της καλωσορίζει σήμερα τη Nokia Devices and Services, δημοσιεύοντας και μία φωτογραφία του νέου CEO της αμερικανικής εταιρείας, Satya Nadella με τον Steven Elop την οποία βλέπετε παραπάνω. Ο δεύτερος μοιράζεται online μία "ανοικτή επιστολή" σχετικά με την εξαγορά, ενώ τη Δευτέρα θα απαντήσει ερωτήσεις στο Nokia Conversations blog.


Η εποχή της Nokia ως ανεξάρτητου κατασκευαστή κινητών ολοκληρώνεται και μία από τις εταιρείες που σημάδεψαν όσο λίγες τα πρώτα (αλλά και τα πρόσφατα) χρόνια μας στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας αλλάζει περίοδο. Η Microsoft, από την πλευρά της, μετά απ' αυτήν την εξαγορά δεν είναι πλέον μόνο μία εταιρεία software, αποκτώντας ανταγωνιστικό ρόλο και στην αγορά του hardware. Οι πληροφορίες τη θέλουν να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το brand "Microsoft Mobile" για τις συσκευές της Nokia, με όλους εμάς να περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις της εταιρείας όσον αφορά τη "θρυλική" κατασκευάστρια που πλέον γίνεται "σώμα" της Microsoft. Οι επόμενοι μήνες θα μας δείξουν πολλά, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η Nokia δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, αλλά περνάει σε μία εντελώς νέα εποχή.
Πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΕΤΓΟΥΕΪ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΕΤΓΟΥΕΪ...
Όχι άλλες απολύσεις!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όχι άλλες απολύσεις!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ