2014-04-26 19:55:33
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
Γεωργιάδης καλεί Τσίπρα σε στοίχημα για την πρωτιά στις Ευρωεκλογές

Στις εκλογές του Μαΐου θα πρέπει να διαφυλαχθεί «η ολοκλήρωση της μόνης εθνικής στρατηγικής που υπάρχει και αποδίδει πλέον καρπούς» δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ''Έθνος της Κυριακής''. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμηνύει μάλιστα ότι «η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θεωρείται απλά μια κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Μετά τις 25 Μαΐου θέλουμε η κυβέρνηση να εκφράζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Υπογραμμίζει, δε, ότι η ενίσχυση του προοδευτικού πόλου μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής σταθερότητας έχει ιδιαίτερη σημασία και εκτιμά ότι η δημοκρατική παράταξη «θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στους δήμους και στις περιφέρειες και θα υπερβεί κάθε δημοσκοπική πρόβλεψη στις ευρωεκλογές».

Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι «βαδίζουμε προς στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο», αλλά υπογραμμίζει για τα περί «κουρέματος» του χρέους: «Το να ζητάμε εμείς από το φινλανδικό, το ολλανδικό, το κυπριακό ή το ιρλανδικό κοινοβούλιο, κούρεμα, δηλαδή να αναλάβουν αυτοί στο δικό τους έλλειμμα και χρέος το δικό μας χρέος είναι πρώτον, πολιτικά μάταιο και δεύτερον, αρνητικό για την Ελλάδα». 


Πάντως επισημαίνει: «Χρειαζόμαστε βεβαίως παραμετρικές αλλαγές στα επιτόκια και τις λήξεις, ιδίως μετά την περίοδο χάριτος. Αλλά αυτό είναι εύκολο να γίνει και θα γίνει. Αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους κύκλους του ΔΝΤ και στην ελληνική "αντιμνημονιακή" αντιπολίτευση που τρέμει μήπως βγει η χώρα από την κρίση και το μνημόνιο, γιατί χάνει το πολιτικό της "ψωμί"».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει: «Έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε κανονικά χωρίς νέο δάνειο και νέο μνημόνιο. Χωρίς τρόικα». Σημειώνει ωστόσο ότι, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης, θα έχει και η Ελλάδα αυστηρές υποχρεώσεις και θα υπάγεται σε πολυμερή εποπτεία.

Γεωργιάδης καλεί Τσίπρα σε στοίχημα για την πρωτιά στις Ευρωεκλογές

Στοίχημα για το ποιος θα βγει πρώτο κόμμα ζητά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας στη ''Realnews'' αναφέρει: «Ή θα παραιτηθώ εγώ, εάν χάσει η Ν.Δ, ή θα παραιτηθεί αυτός εάν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διερωτάται με αφορμή την απομάκρυνση της Σ. Σαμπιχά: «Ποιες είναι οι ''δημοκρατικές'' διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ; Ό,τι πει ο Ερντογάν;».

Πάντως λέει ότι θα ήταν «τιμητικό» εάν συμμετείχε η Σαμπιχά Σουλειμάν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα «σε έναν βαθμό είναι και επιτυχία της τρόικας».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ