2014-04-29 18:47:05
Φωτογραφία για Επάγγελμα ... μητέρα
Το πιο δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα του κόσμου ίσως. Δεν πληρώνεσαι σε χρήμα, δεν κάνεις διακοπές, ακούς όλη τη γκρίνια και τα παράπονα και πρέπει να τελείς χρέη μαγείρισσας, καμαριέρας, νοσοκόμας, φίλης, ψυχολόγου, και η λίστα συνεχίζει... Κι όμως αυτός ο απαιτητικός ρόλος, πάρα τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις είναι ο ομορφότερος ρόλος που καλείται να αναλάβει κάθε γυναίκα στη ζωή της.

Σηκώνεσαι πολύ πρωί για να καταφέρεις  να τελειώσεις κάποιες δουλειές πριν ξυπνήσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ή έστω να καταφέρεις να πιείς κι ένα καφεδάκι με ηρεμία, αν είσαι τυχερή. Ετοιμάζεις το πρωινό και περιποιέσαι με ευλάβεια τα αγαπημένα σου παιδάκια. Συγυρίζεις τα δωμάτια, στρώνεις τα κρεβάτια, μαζεύεις τα ρούχα και βάζεις πλυντήριο. Αερίζεις τους χώρους, συλλέγεις τα παιχνίδια από το πάτωμα και ξεσκονίζεις, ενώ παράλληλα μαγειρεύεις και προσπαθείς να ελέγχεις την ασφάλεια των μικρών και να επιβάλλεις την τάξη
. Είναι όλα τόσο απλά αν τα ακούει κάποιος τρίτος. Κι ευτυχώς είναι Σάββατο! Μα τί κάνεις όλη μέρα; Με τα παιδιά σου μόνο ασχολείσαι! Κι όμως αυτή η μέρα που περνάει τόσο γρήγορα είναι γεμάτη από πολλές εργασίες και υποχρεώσεις κι ό χρόνος που αφιερώνεις στον εαυτό σου πραγματικά ελάχιστος. Ίσα ίσα για να φροντίσεις για την απαραίτητη προσωπική σου υγιεινή κι αυτή με ταχύτητα φωτός. Πολλές φορές αναρωτιέσαι και η ίδια. Μα πώς τα καταφέρνεις;

Αλήθεια, από πού αντλούν δύναμη και κουράγιο οι μαμάδες; Το αίσθημα της προστασίας και της ικανοποίησης των παιδιών τους είναι η κινητήριος δύναμη, αυτό που τους κάνει να συνεχίζουν με το ίσιο σθένος και κουράγιο για χρόνια ολόκληρα; Είναι ίσως ένα προσωπικό στοίχημα που έχουν βάλει με τον εαυτό τους και είναι αποφασισμένες να το κερδίσουν;  Ή μήπως η ικανοποίηση που νιώθουν οι ίδιες με το να βλέπουν την ευχαρίστηση και την ευτυχία ζωγραφισμένες στα πρόσωπα των παιδιών τους; Είναι όλα αυτά μαζί και πολλά παραπάνω. Είναι η δύναμη της αγάπης, της ανιδιοτελούς αγάπης, χωρίς ανταλλάγματα και περιορισμούς.

Μπορεί να νομίζεις ότι θα καταρρεύσεις σε δύο δευτερόλεπτα από την κούραση και τη νύστα, αλλά ένα χαμόγελό τους, μια καλή κουβέντα ή απλά η εικόνα τους μέσα στα μάτια σου και το άκουσμα της φωνής τους, βάζει στα πόδια σου φτερά. Και συνεχίζεις με χαμόγελο, γιατί απλά αξίζει!
flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ