2014-04-30 01:25:05
Φωτογραφία για Το λευκό το δημοφιλέστερο χρώμα για τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων
Η ηλιοροφή αποφεύγεται στις πιο ζεστές ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ford για τις Τάσεις των αγοραστών νέων αυτοκινήτων Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τις  τάσεις των αγοραστών νέων αυτοκίνητων στην Ευρώπη πραγματοποίησε πρόσφατα η Ford Motor Company . Δύο από τα ευρήματα της Ford Car Buying Trends 2014 που πραγματοποιήθηκε σε 22 χώρες σε όλη την Ευρώπη ,εντυπωσιάζουν με το αποτέλεσμα που προέκυψε.

Το πρώτο αφορά τη ζήτηση για τοποθέτηση ηλιοροφής. Η έρευνα έδειξε ότι οι κάτοικοι ορισμένων από τις θερμότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου είναι από τους πλέον απρόθυμους να αγοράσουν αυτοκίνητο με ηλιοροφή (Ισπανία (5%), Ιταλία (3%) και Ελλάδα (2%)). Στον αντίποδα οι αγοραστές της Νορβηγίας, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το χιόνι παρά για τη λιακάδα της, ήταν μεταξύ των πιο πρόθυμων να αγοράσουν ένα Ford με ηλιοροφή (15%) λίγο πιο μπροστά από τους Γάλλους (11%) και τους Γερμανούς (10%).


Οι κάτοικοι της παγερής Νορβηγίας εμφανίστηκαν επίσης οι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν ένα Ford με αυτόματο A/C (80%), περισσότερο από τους Βέλγους (77%) και τους Ολλανδούς (71%). Από τους οδηγούς με τη μεγαλύτερη προτίμηση στο μηχανικό σύστημα κλιματισμού  ήταν οι Τούρκοι (96%) και Ισπανοί (92%).

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι το λευκό ξεπέρασε το μαύρο πέρσι ως το δημοφιλέστερο χρώμα αυτοκινήτου σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με ανάλυση 500.000 και πλέον οχημάτων Ford που πουλήθηκαν στην Ευρώπη την περασμένη χρονιά. Ραγδαία αύξηση στις προτιμήσεις των πελατών τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν το καφέ και το πορτοκαλί.

Σε όλη την Ευρώπη, τα δημοφιλέστερα χρώματα είναι το λευκό (23%), το μαύρο (20%) και το γκρι (17%) – με το καθένα από αυτά να αποτελεί την κορυφαία επιλογή κάθε χώρας με εξαίρεση την Ιρλανδία, Πολωνία και Ρουμανία όπου επικρατέστερη επιλογή είναι το ασημί – η τέταρτη δημοφιλέστερη απόχρωση στην Ευρώπη (14%). Οι Τούρκοι αγοραστές είναι μακράν οι μεγαλύτεροι οπαδοί του λευκού, με ποσοστό προτίμησης 55% στα νέα Ford που πωλούνται εκεί.  Οι Βρετανοί αγοραστές αυτοκινήτων – ίσως επηρεασμένοι από τις κόκκινες στολές των Άγγλων στρατιωτών  – είναι οι πιο πρόθυμοι στην Ευρώπη να αγοράσουν ένα κόκκινο Ford. Ενώ οι Ρουμάνοι δείχνουν τη μεγαλύτερη τάση στα μπλε Ford. Οι Νορβηγοί, από την άλλη, αγαπούν τα καφέ αυτοκίνητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα (12%).

Και μια πρωτιά για την Ελλάδα. Οι χώρες με τους περισσότερους αγοραστές που παραγγέλνουν αναπτήρα στο πακέτο καπνιστή είναι: Ελλάδα (73%), Ισπανία (53%) και Ρουμανία (35%).

Όσον αφορά το δίλλημα-βενζίνη ή πετρέλαιο σ ε συντριπτικό ποσοστό 99% οι πελάτες Ford αγόρασαν νέο αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα, ενώ κάτω από το 1% επέλεξε μοντέλο με εναλλακτικά καύσιμα. Η βενζίνη είναι το καύσιμο που επιλέγει το 58% των Ευρωπαίων οδηγών. Σε καμία άλλη χώρα οι βενζινοκινητήρες δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο στη Ρωσία, όπου τα βενζινοκίνητα οχήματα συγκεντρώνουν ποσοστό 97% και ακολουθούν η Τσεχία (80%) και η Φινλανδία (76%). Οι κινητήρες diesel είναι περισσότεροι δημοφιλείς στην Τουρκία (64%), και ακολουθούν η Ιταλία (63%) και η Πορτογαλία (61%).

Τέλος στο σύνολο της Ευρώπης, οι μισοί από τους αγοραστές αυτοκινήτων επιλέγουν 5θυρες εκδόσεις, το 35% προτιμά wagon και το υπόλοιπο 4θυρα μοντέλα που είναι πιο δημοφιλή στην Τουρκία, όπου αποτελούν το 84% των πωλήσεων, και ακολουθεί η Ρωσία (44%) και η Ρουμανία (42%). Οι οδηγοί όλων των Ευρωπαϊκών χωρών εξακολουθούν να προτιμούν το μηχανικό κιβώτιο έναντι του αυτόματου – το 85% επέλεξε αυτοκίνητο με μηχανικό επιλογέα ταχυτήτων. Στην Ολλανδία και την Ιρλανδία το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 96% και στην Ελλάδα και την Πολωνία στο 95%.

epirus-tv-news.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το φερμουάρ και η ιστορία του!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το φερμουάρ και η ιστορία του!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ