2014-05-06 00:14:04
Φωτογραφία για Προσλήψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Στον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2014 του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εντάσσονται οι 500 αδιόριστοι της προκήρυξης της Πυροσβεστικής,  που η πρόσληψη τους είχε ''κολλήσει'' από το 2011 ενώ οι επιτυχόντες είχαν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους.

Συνολικά 725 επιτυχόντες είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα διορισμού, εκ των οποίων οι 225 τακτοποιήθηκαν το 2013,  με σχετική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο υπόλοιπος αριθμός των 500 δοκίμων πυροσβεστών του 2011 εκτιμάται ότι θα προσληφθεί έως την 1/7/2014.

Τα παραπάνω προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής ενώ σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι προσλήψεις θα γίνουν εφόσον αυτό προβλεφθεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κάτι που είναι δεδομένο ότι θα συμβεί.


Επίσης σε προσλήψεις 1500 εποχικών δασοπυροσβεστών θα προχωρήσει το υπουργείο Δημόσια Τάξης για την στελέχωση της Πυροσβεστικής και για το 2014 στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεων για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις γίνονται από τις λίστες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003 (έτος αρχικής πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς θητείας). Κάθε χρόνο καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα δικαιολογητικά τους και τις βεβαιώσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας. Επίσης, διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή και κατάλληλο εξοπλισμό.

Οι συμβασιούχοι θα προσληφθούν το αργότερο στις αρχές Ιουνίου 2014.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ