2014-05-06 06:27:04
Φωτογραφία για Στο εδώλιο ο Λ.Λαυρεντιάδης
Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετων ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 33 ακόμα συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση των επιςφαλων δανείων ύψους 700 εκ. Ευρώ της PROTON BANK. Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται, κατα περιπτωςη,για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργανωςης, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ,απάτη και απιςτια ειναι οι:Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης λΑραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος.

Με το ίδιο βούλευμα απαλάσσονται όλων των κατηγοριών οι Δημήτρης Μπίθαρης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Χ. Ζάντα και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας. Για επιμέρους πράξεις απαλάσσονται οι Παναγιώτης Δαμιλάκος, Γ. Γεωργάρας και Τρύφωνας Κολίντζας.

Οι δικαστές απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους για όσους έχουν προφυλακιστεί, ενω διατηρεί τους όρους σε όσους επιβλήθηκαν μετά την απολογία τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ορισμένους κατηγορούμενους.


Μάλιστα για τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης Λαυρεντη Λαυρεντιαδη ο εισαγγελέας Π. Καψιμάλης είχε προτείνει να του επιβληθεί εγγύηση "μαμούθ" ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί.Το Δικαςτικο Συμβουλιο επιςης απερριψε και αιτήματα κατηγορουμένων για αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι επισφαλείς δανειοδοτήσεις από την PROTON BANK ύψους περίπου 700 εκ. Ευρώ δόθηκαν την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και κατέληξαν σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ