2014-05-09 07:00:42
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΡΝΕ (VIDEO)
Την φιλοδοξία του «να επανιδρύσει την Ευρώπη» περιέγραψε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση της επιτροπής στήριξης της υποψηφιότητάς του στις επικείμενες ευρωεκλογές. Κατά την ομιλία του στο θέατρο Ακροπόλ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τις κατηγορίες περί ευρωσκεπτικισμού και θέλησε να τις αντιστρέψει.

«Δεν είμαστε εμείς ευρωσκεπτικιστές. Αυτοί διαλύουν και ασχημαίνουν την Ευρώπη. Εμείς είμαστε αρνητές της δικής τους Ευρώπης, της Ευρώπης των τραπεζών και των πολυεθνικών, της Ευρώπης της λιτότητας και του αυταρχισμού. Γιατί αυτή η Ευρώπη είναι και αποκρουστική και επικίνδυνη», δήλωσε.

«Εμείς αυτή την Ευρώπη θέλουμε να την αλλάξουμε. Πριν προλάβουν να την οδηγήσουν σε διάλυση και καταστροφή όσοι ανεύθυνα σήμερα τη κυβερνάνε. Που είναι οι πραγματικοί αντιευρωπαϊστές, ακριβώς γιατί την απομακρύνουν από τις ιδρυτικές της αξίες» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Πως απαντάμε, σε αυτήν την ιστορική πρόκληση;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και έσπευσε να απαντήσει: «εμείς απαντάμε με τη φιλοδοξία να επανιδρύσουμε την Ευρώπη».

Κατηγόρησε όσους «έσπειραν την ανεργία, την επισφαλή εργασία, την φτώχεια και την συρρίκνωση της δημόσιας σφαίρας», ότι σήμερα «θερίζουν ευρωσκεπτικισμό, άνοδο της ακροδεξιάς, νεοναζισμό και μία οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που μεταλλάσσεται και κυριεύει όλη την ήπειρο».

Παράλληλα ανέφερε ότι όσοι κατηγορούν τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιευρωπαϊκή δύναμη «ξεχνούν ότι η αριστερά είναι δύναμη διεθνιστική και ευρωπαϊκή» και συμπλήρωσε ότι κατά τη γνώμη του, είναι «η μόνη αληθινά ευρωπαϊκή δύναμη. Η δύναμη που υπερασπίστηκε την ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, την κοινωνική συνοχή, το κράτος πρόνοιας, τον κόσμο της εργασίας, τις συλλογικότητες και τα νέα κοινωνικά κινήματα, τον πολιτισμό».

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι «εκατομμύρια μάτια στην Ευρώπη, το βράδυ της 25ης Μαΐου θα κοιτούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα», επειδή, όπως είπε: «το πραγματικό ερώτημα των εκλογών στην Ελλάδα είναι εάν οι επιλογές της κυρίας Μέρκελ και των ελληνικών κυβερνήσεων ωφέλησαν τον ελληνικό λαό, εάν στην Ελλάδα είχαμε success story ή μια ανθρωπιστική τραγωδία».

Ως προς τις ενέργειές του σε περίπτωση που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής, είπε τα εξής: «Πρώτον, Θα απαιτούσα την απόσυρση της ευρωπαϊκής επιτροπής από την τρόικα. Δεύτερον, θα έθετα αμέσως στο τραπέζι το ζήτημα της διάσκεψης για τη ρύθμιση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τρίτον, θα διεκδικούσα περισσότερες αρμοδιότητες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ενίσχυση της δημοκρατίας και της συμμετοχής των λαών στις κρίσιμες αποφάσεις μέσα από δημοψηφίσματα».

Στήριξη από 180 προσωπικότητες

Στο μεταξύ, 180 διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, πολιτικά στελέχη και προσωπικότητες συνυπογράφουν κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Αλ.Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Είναι η ώρα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Μεταξύ αυτών, το κείμενο συνυπογράφουν οι Δήμητρα Γαλάνη, Μαρία Φαραντούρη, Φωτεινή Δάρρα, Νόρα Κατσέλη, Ρος Ντέιλι, Β. Αλεξάκης, Γ.Κότσιρας, Αλκ. Ιωάννιδης, Β. Θεοδωρόπουλος, Γ. Κιμούλης, Θ. Μικρούτσικος, Γ.Ανδρέου, Γερ.Σκιαδαρέσης, κ.ά.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ