2014-05-09 08:52:08
Φωτογραφία για Σήμερα οι πρώτες πληρωμές για το κοινωνικό μέρισμα
Από σήμερα, Παρασκευή 9 Μαΐου, θα αρχίσει να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

Οι πρώτες πληρωμές του μερίσματος αφορούν στους ένστολους (με βάση μόνον τα μισθολογικά κριτήρια) και σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες με διακοπή δραστηριότητας, οι οποίοι, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2012, πληρούσαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τις πρώτες εγκρίσεις διανομής του «κοινωνικού μερίσματος» ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, εγκρίθηκε η αναδιανομή 133,2 εκατ. ευρώ σε 205.912 νοικοκυριά, («περίπου 647 ευρώ ανά δικαιούχο νοικοκυριό» ανέφερε σχετικά), ενώ θα πιστωθεί το ποσόν της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης σε πάνω από 75.328 ένστολους.

Με βάση, εξάλλου, τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2014, υπάρχει πρόσθετη πρόβλεψη για χορήγηση μερίσματος σε μακροχρόνια ανέργους.

«Τα κριτήρια συνεχώς αξιολογούνται- και εκπτώσεις ως προς το προς διανομή ποσόν, δεν πρόκειται να γίνουν» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ