2014-05-10 05:25:29
Φωτογραφία για 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας
Tην ηγετική θέση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας , στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, ανέδειξε το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας με τίτλο “Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη”, το οποίο διεξήχθη στις 7 Μαΐου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του φαρμακευτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κοινού.

Οι ομιλητές του Συνεδρίου, στελέχη φορέων του κλάδου, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας κ.ά., συμμετείχαν στις τρεις θεματικές ενότητες, με θέματα «Φαρμακευτική Πολιτική», «Ανάπτυξη και Απασχόληση» και «Έρευνα και Εκπαίδευση».

Το Συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Δημήτρης Δέμος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ενώ η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ξεκίνησε από τοπικούς παραγωγούς φαρμάκου, κατάφερε να εξελιχθεί σε δυνατό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς και πλέον μπορεί να καταστεί ηγετικός κλάδος στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη.


Στο χαιρετισμό του, ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΦ, ζήτησε τον επανακαθορισμό της θέσης του κλάδου με στόχο την ανάκαμψη.

Ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), επεσήμανε την αναγκαιότητα πρόσβασης των ασθενών τόσο σε νέα γενόσημα όσο και καινοτόμα φάρμακα, ενώ ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, τόνισε πως «πρέπει να διεκδικήσουμε μια ισχυρή ελληνική φαρμακοβιομηχανία, προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας».

Στην εισήγησή του ο Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν ενισχύεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αλλά η κυβέρνηση μέχρι στιγμής προστατεύει τα ακριβά εισαγόμενα και τα ξένα γενόσημα φάρμακα και αυτό αποδεικνύεται τόσο από την επιμονή στο αποτυχημένο μέτρο της συνταγογράφησης με δραστική ουσία που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους θεραπείας μέσω της υποκατάστασης, όσο και από τις αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών των ελληνικών φαρμάκων.

Από την πλευρά του ο κ. ο Βασίλης Πενταφράγκας, εντεταλμένος σύμβουλος του ΔΣ της ΠΕΦ, τόνισε πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν πρόκειται να θυσιάσει τις αξίες της στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους, ενώ πρόσθεσε: «είναι σαφής η υποχρέωση όλων μας απέναντι στις επόμενες γενιές να καθίσουμε σε ένα τραπέζι διαλόγου. Οι δυνατότητες που έχουμε ως κλάδος είναι μεγάλες, χρειαζόμαστε μόνο το κατάλληλο πλαίσιο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ