2014-05-12 06:42:08
Φωτογραφία για Παχύσαρκος ένας στους τρεις Έλληνες μέχρι το 2030
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας, που έγινε από βρετανικούς φορείς Υγείας, για τον ρυθμό με τον οποίο... αυξάνονται οι παχύσαρκοι 'Ελληνες άντρες, αφού σύμφωνα με τους ερευνητές το 38% των αντρών στην χώρα μας μέχρι το 2030 θα είναι παχύσαρκοι.

Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη 15ετία οι Έλληνες άντρες θα είναι οι δεύτεροι πιο παχύσαρκοι στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τους Ιρλανδούς. Η έρευνα έγινε από το Heart Forum, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί οργανισμοί υγείας.

Οι Βρετανοί ερευνητές όπως ανφέρει το onmed, χρησιμοποίησαν ένα υπολογιστικό μοντέλο για να προβλέψουν το ποσοστό των ανδρών και γυναικών που θα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε όλη την Ευρώπη το 2020 και το 2030. Τα ποσοστά ήταν γενικά υψηλότερα στους άνδρες σε όλες τις χώρες με την Ιρλανδία να είναι μακράν πρώτη με το ανησυχητικό 58% των ανδρών να εκτιμάται ότι θα είναι παχύσαρκοι σε 15 χρόνια.

Ακολουθούν οι Έλληνες με 38%, οι Τσέχοι με 35% και οι Βρετανοί με 33%, ενώ οι Βέλγοι με 15% και οι Ολλανδοί με μόλις 15% (θα) είναι οι πιο αδύνατοι κατά μέσο όρο στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο ευρωπαϊκό συνέδριο της Society of Cardiology’s Europrevent που έγινε στο Άμστερνταμ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ