2014-05-12 15:32:04
Φωτογραφία για Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών
O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του... Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, την οποία αποτελούσαν ο κ Αθανάσιος Βίγλας πρόεδρος του Συλλόγου, η κ. Κοντογεωργάκη Ευαγγελία ΓΓ και το μέλος κ Θανάσης Πατέρας .

Οι εκπρόσωποι των παραπληγικών τόνισαν ότι βιώνουν έναν σύγχρονο Καιάδα και ζητούν τη συμπαράσταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκειμένου να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

Η ισοτιμία, οι ίσες ευκαιρίες προς όλους τους πολίτες, η συμμετοχή όλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή δεν είναι πολυτέλεια αλλά δικαίωμα

Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία. Η μείωση των επιδομάτων, η ελλιπής εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην απασχόληση, οι χρονοβόρες διαδικασίες πιστοποίησης και επαναπιστοποίησης της αναπηρίας μέσω των νέων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ, η περιορισμένη προσβασιμότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και κτίρια, η αδυναμία πραγματοποίησης βασικών συναλλαγών σε δημόσιες υπηρεσίες είναι κάποια μόνο από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ανάπηρος πολίτης στη χώρα σήμερα.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά η εμπέδωση και στη χώρα μας του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Στη βάση αυτή είναι αναγκαίο να υπάρξει:

1 Ένα νέο επίδομα αναπηρίας , το ύψος του οποίου θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε μορφής αναπηρίας

2 Φορολογικές ελαφρύνσεις για απαιτούμενες δαπάνες

3 Χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όλα τα άτομα με αναπηρία και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν αναπηρία άνω του 80%
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ