2014-05-12 18:53:59
Φωτογραφία για Βασίλειος Α.Γραμμένος: Η ένδεια της δημοτικής αρχής των 3Β άφησε την πόλη μετεξεταστέα…Η σημερινή διοίκηση των 3Β αποδείχθηκε ανεπαρκείς
κ. Γραμμένε, γιατί αποφασίσατε να πολιτευθείτε; Πιστεύετε ότι είναι εφικτό να συνδυαστεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου με την οποιαδήποτε πολιτική δράση;

Έχω ξαναπεί ότι δεν είμαι πολιτικός, ούτε βέβαια αποσκοπώ να γίνω. Δυστυχώς διανύουμε καιρούς που οποιαδήποτε συσχέτιση με την πολιτική και όσους την απαρτίζουν μας προκαλεί το λιγότερο οργή και θυμό. Η σημερινή πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να αλλάξει η πολιτική στο σύνολό της, ξεκινώντας από τους ίδιους τους πολιτικούς της. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος που θέλω και νιώθω ότι μπορώ να κάνω πράγματα για την Πόλη μου και τους ανθρώπους της. Άλλωστε είμαι πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών και θεωρώ υπέρτατο χρέος και καθήκον μου να συνεισφέρω με προσωπική προσφορά, μόχθο και προσπάθεια για το καλύτερο αύριο των παιδιών μου και όλων των παιδιών που αναγκάζονται σήμερα να υποστούν όλη αυτή την κρίση των θεσμών και των αξιών που τα τελευταία χρόνια ταλανίζει τη χώρα μας.


Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο καθένας μας και να περάσει στην ενεργό δράση με όποια και όσα μέσα του διατίθενται. Η προσωπική μου «ενασχόληση» με τα κοινά, θα με βοηθήσει να υλοποιήσω πρακτικά, άμεσα και με λιγότερα εμπόδια τους στόχους και τους σκοπούς μου. Εξάλλου, ανήκω σ’ αυτούς που δεν αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση στον Δήμο ή οικονομική εκμετάλλευση αυτού για προσωπικό τους όφελος.

Όσον αφορά τώρα στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, ένας μόνο τρόπος υπάρχει να συνδυαστεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου με την πολιτική, να συνεχίσει ο πρώτος να κρίνει την πολιτική σκηνή χωρίς παρωπίδες, κάτι που προσωπικά σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω αδιαπραγμάτευτα. Ο δημοσιογράφος οφείλει να ασκεί έλεγχο των εξουσιών παρά τις όποιες κυβερνητικές ή παρακρατικές πιέσεις. Η δημοσιογραφική δεοντολογία υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές. Ακόμα και το πολιτικό ρεπορτάζ πρέπει να γίνεται με κριτική σκοπιά και με σκοπό την αντικειμενική ενημέρωση.

-Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με την παράταξη «Πόλη για να Ζεις»;

Πιστεύω πως ο Συνδυασμός μας έχει έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και εστιάζει κυρίως στα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και βέβαια στην εξέλιξη και βελτίωση της Πόλης μας. Δεν εξαρτιόμαστε από επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχουμε «διαμαρτυρημένα» γραμμάτια ούτε και «επιταγές» που λήγουν την επόμενη μέρα των εκλογών. Τα κίνητρα μας είναι ανιδιοτελή, με γνώμονα πάντα την προάσπιση και τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας. Προετοιμαζόμαστε αρκετούς μήνες τώρα με μεθοδικότητα και προγραμματισμό να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, νιώθοντας έντονα την επιθυμία και την ανάγκη να προσφέρουμε στη Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη μία δίκαιη και αποτελεσματική διοίκηση των κοινών. Η πλειοψηφία των υποψηφίων της ανεξάρτητης παράταξης «Πόλη για να Ζεις» είναι στην πλειοψηφία τους άτομα νέα, καταξιωμένα στο επάγγελμά τους και όχι «επαγγελματίες» πολιτικοί... Αυτό πιστεύω πως αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της παράταξης μας σε σχέση με τις υπόλοιπες.

-Ποιο είναι το στοιχείο υπεροχής του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου έναντι των άλλων υποψηφίων δημάρχων;

Ο επικεφαλής μας, κ.Κωνσταντέλλος είναι άνθρωπος με αρχές, με λαμπρή προσωπική και επαγγελματική διαδρομή. Έχει αποδείξει εμπράκτως ότι διαθέτει πραγματικά όραμα για την πόλη και τους συμπολίτες μας, αλλά και την απαιτούμενη πυγμή για να το υλοποιήσει, ενώ διακρίνεται για την εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εάν καταφέρει τελικά να εκλεγεί, πιστεύω πως θα είναι Δήμαρχος όλων των συμπολιτών μας και όχι συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος και αυτό είναι κάτι που δεν τον δεσμεύει στο να έχει εξαρτήσεις από κόμματα, κομματικούς μηχανισμούς, «κολαούζους», και συντεχνιακά συμφέροντα. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα διστάσει, προκειμένου να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα, να έρθει σε αντιπαράθεση με τα «συμφέροντα» κάποιων, απ’ όπου και αν αυτοί προέρχονται. Άλλωστε, όπως συμφωνεί και ο ίδιος, όλες αυτές οι εξαρτήσεις όλων όσων πέρασαν από τον Δήμο μέχρι σήμερα, άφησαν την Πόλη μας μετεξεταστέα...

Ένας επιπλέον, σημαντικός λόγος που επέλεξα τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο είναι και το γεγονός πως η επιβίωσή του δεν εξαρτάται από την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου. Είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, ο οποίος τολμά να παραγκωνίσει το επάγγελμα του για την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τα κοινά.

-Πως κρίνετε τη σημερινή δημοτική αρχή;

Μέτρια από κάθε άποψη. Δέχομαι ότι μπορεί να υπήρξαν οι καλύτερες προθέσεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, κρίνεται και αξιολογείται. Το χειρότερο όλων και το οποίο δυστυχώς γίνεται αντιληπτό στους δημότες, αλλά και στους αιρετούς των 3Β είναι πως αισθάνονται διαχωρισμένοι από την ίδια τη Δημοτική Αρχή σε… «δικούς τους» και «αντίθετους» και επειδή η ηγεσία του Δήμου δεν έχει πια εμπιστοσύνη στην τοπική κοινωνία, παρουσιάζει συχνά μια εχθρική συμπεριφορά απέναντί της. Για μένα η μαγική λέξη είναι η λέξη σύνθεση και περίτρανη απόδειξη γι’ αυτό, είναι η συγκρότηση της παράταξής μας.

Δεν μηδενίζω την προσπάθεια κανενός, αλλά η σημερινή διοίκηση αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών. Επέδειξε μια «κακή υπαλληλίστικη» νοοτροπία, χωρίς κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία, χωρίς όραμα.

Οι πολίτες νιώθουν προδομένοι και απογοητευμένοι και στην πλειοψηφία τους μιλούν για έναν Δήμαρχο “φάντασμα”, τον οποίο όποτε κι αν χρειάστηκαν, ήλθαν αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες, έλλειψη συνεργασίας και αδυναμία διαχείρισης. Είναι αυτή η έπαρση της εξουσίας που οδήγησε σε λάθος δρόμους και σε στασιμότητα.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι πολλά στελέχη της ήρθαν σε ρήξη με τον νέο Δήμαρχο, Σπύρο Πανά και στη συνέχεια αποχώρησαν. Μάλιστα, η πλειοψηφία των αποχωρισθέντων προσχώρησε μετέπειτα στην αντιπολίτευση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ασκώντας παράλληλα δριμύτατη κριτική στην ανεπάρκεια της μειοψηφούσας διοίκησης.

Είναι αλήθεια ότι ο νυν Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, μετά και την παραίτηση του Γρηγόρη Κασιδόκωστα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις στον νέο καλλικρατικό Δήμο και δυστυχώς το μόνο που κατάφεραν είναι να παραμείνουν απλοί θεατές απέναντί τους. Ο Δήμος είχε και εξακολουθεί να έχει πολλές δυσλειτουργίες, ο μηχανισμός τελεί υπό κατάρρευση και τα λειτουργικά προβλήματα όλο και διογκώνονται.

Όλη αυτή η ασυνέπεια και η ανεπάρκεια της νυν Δημοτικής αρχής δεν αποτελούν προσωπική μου εκτίμηση, σφυγμομετρούνται στο σύνολο των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν για τα 3Β, οι οποίες έδειξαν ένα μεγάλο προβάδισμα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και της παράταξης του έναντι του κύριου αντιπάλου του και νυν Δημάρχου, Σπύρου Πανά.

-Ποιοι οι κύριοι άξονες και αρχές της παράταξης;

Ο κόσμος έχει μπουχτίσει από κοκορομαχίες και καρεκλοκενταυρίες.O κόσμος θέλει αυτούς που θα τιμήσει με την ψήφο του να σταθούν δίπλα του με ήθος, αξιοπρέπεια και μετριοπάθεια, δίχως ίχνος αλαζονείας. Σήμερα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η κοινωνία μας έχει ανάγκη περισσότερο από στήριξη. Έχει ανάγκη να νοιώσει την τοπική αρχή πιο κοντά και να αισθανθεί ότι ένας θεσμός όπως είναι η Αυτοδιοίκηση, είναι δικός της θεσμός. Γι’ αυτό ακριβώς θα επιμείνουμε στην Κοινωνική Λειτουργία και δράση.

- Κοινωνική πολιτική και άμεση στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών, με στοχευμένες ενέργειες και κέραιες λύσεις. Ανακούφιση των αδυνάτων με τον Δήμαρχο και τον Δήμο συμπαραστάτες και αρωγούς. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς στο τέλος της θητείας μας, ως επόμενη δημοτική αρχή, να μπορέσουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο το φαινόμενο των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη βοηθείας στην καθημερινή τους επιβίωση.

- Εξέχουσα βαρύτητα στο θέμα της παιδείας. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και να αποκατασταθεί κάθε ζήτημα που εκκρεμεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας. Επιβάλλεται να δώσουμε λύση σε κάθε τί που δυσκολεύει το έργο των εκπαιδευτικών μας και εμποδίζει τους μαθητές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε έμπρακτα τις προσπάθειες και να εκπληρώσουμε τα αιτήματα πρώτης ανάγκης όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

- Βελτίωση του επιπέδου πολιτισμού που έχει απαξιωθεί αμφότερα κατά γενική ομολογία, με άμεσες προτάσεις από εξειδικευμένους και καταξιωμένους ανθρώπους που γνωρίζουν και δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο του πολιτισμού.

- Ορθολογιστική διαχείριση, έλεγχος και διαφάνεια στη διοίκηση των οικονομικών του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

- Άμεση εκτέλεση έργων που θα έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των συμπολιτών μας μέσα στην πόλη. Η συνέπεια λόγων και έργων απέναντι στους πολίτες είναι προτεραιότητα μας.

Φυσικά κανείς δεν υποστηρίζει ότι όλα αυτά θα γίνουν ξαφνικά ως διά μαγείας από τη μια μέρα στην άλλη, διότι είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα που θα κληρονομήσουμε θα είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα γνωρίζουμε και υπολογίζουμε. Αυτό που ξεκάθαρα υποσχόμαστε και που δεσμευόμαστε ανοιχτά ότι θα γίνει, είναι ότι καθένας από εμάς θα δουλέψει σκληρά και ανιδιοτελώς για να τηρήσουμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις στο έπακρο.

Βέβαια είναι αυτονόητο ότι σ’ αυτό μας το εγχείρημα θέλουμε και ζητούμε ως συμπαραστάτες μας, τους συμπολίτες μας με τους οποίους θα έχουμε καθημερινή και προσωπική επαφή, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή και εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

-Η εκτίμησή σας για τις εκλογές του Μαΐου;

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους θα μας δώσουν το προβάδισμα! Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνω καθημερινά από την αποδοχή και την θερμή ανταπόκριση του κόσμου.

Η ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για να επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, δεσμεύομαι προσωπικά, ακόμη και αν δεν αποτελέσω εκλόγιμο μέλος του συνδυασμού, να διαθέσω τη δράση μου και την προσφορά μου προς όφελος του Δήμου και των συμπολιτών μου.

-Κλείνοντας θα θέλατε κάτι να προσθέσετε;

Να μην αφήσουμε μια ακόμη ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Πόλη δεν έχει πλέον τα περιθώρια για άλλες χαμένες ευκαιρίες και πειραματισμούς. Είναι καιρός να εμπιστευτούμε νέα και άφθαρτα πρόσωπα, με θετική πορεία και βασικό κριτήριο αξιολόγησης τη στάση τους μέσα στην κοινωνία. Ανθρώπους ανεξάρτητους και αδέσμευτους, με ανιδιοτελή κίνητρα και πραγματική αγάπη για την Πόλη. Ανθρώπους που θα σταθούν στον συνάνθρωπο και στον συμπολίτη καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους και όχι μόνο προεκλογικά.

Να εμπιστευτούμε πρόσωπα που έχουν αποδείξει την ανθρωπιστική τους δράση, που έχουν επενδύσει στις ανθρώπινες σχέσεις και όχι στο αλισβερίσι και στα συντεχνιακά συμφέροντα, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται και υποκρύπτει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ