2014-05-13 05:06:06
Φωτογραφία για Η Νιγηρία αποκλείει την ανταλλαγή με τη Μπόκο Χαράμ
Ο υπουργός Εσωτερικών της Νιγηρίας απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων μελών της Μπόκο Χαράμ με τις 200 και πλέον μαθήτριες που έχει απαγάγει η οργάνωση, όπως απαίτησε ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, ο αρχηγός της ισλαμιστικής οργάνωσης σε νέο βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

“Δεν μπορούν η Μπόκο Χαράμ και οι αντάρτες να θέτουν τους όρους τους” δήλωσε ο Άμπα Μόρο στο Γαλλικό Πρακτορείο, και “δεν υπάρχει περίπτωση να ανταλλάξουμε ένα πρόσωπο με ένα άλλο”.

Η οργάνωση απήγαγε 276 μαθήτριες στις 14 Απριλίου από σχολείο σε απομακρυσμένη περιοχή της πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας και έχει απειλήσει ότι θα πουλήσει τις περισσότερες από αυτές ως σκλάβες, καθώς θεωρεί ότι κακώς πήγαιναν σχολείο και θα έπρεπε να έχουν ήδη παντρευτεί.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι “ζήτησε από Αμερικάνους και Βρετανούς” να συμμετάσχουν το Σάββατο στην Αφρικανική Σύνοδο όπου θα συναντηθούν οι ηγέτες της Νιγηρίας με εκπροσώπους από πολλές γειτονικές τους χώρες με στόχο να συντονίσουν τη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.


Μέλη και υποστηρικτές φεμινιστικών οργανώσεων και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδήλωσαν σήμερα στη Ντακάρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγωγή των εκατοντάδων κοριτσιών.

Οι γυναίκες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μιας ομάδας περίπου 20 οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν για λιγότερο από μία ώρα κοντά στην πρεσβεία της Νιγηρίας, όμως δε μπόρεσαν να διαδηλώσουν, όπως το επιθυμούσαν ενώπιον της διπλωματικής αντιπροσωπείας, καθώς δεν είχαν επίσημη άδεια.

Οι υπεύθυνοι τις παρακάλεσαν να απομακρυνθούν από το σημείο. Ωστόσο επετράπη σε δύο διαδηλώτριες από την ομάδα να εισέλθουν στην πρεσβεία για να καταθέσουν μια επιστολή διαμαρτυρίας με αντικείμενο την απαγωγή των μαθητριών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Αμνηστία έχει κατηγορήσει το στρατό της Νιγηρίας ότι αδράνησε παρότι είχε προειδοποιηθεί για επίθεση της Μπόκο Χαράμ.
enet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ