2014-05-13 04:31:04
Φωτογραφία για Παράδοση του εκατοστού EA-18G Growler - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο!
Την παράδοση, εντός κόστους και εντός χρονοδιαγράμματος, του εκατοστού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler στο Ναυτικό των ΗΠΑ σε τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της στο St Louis, ανακοίνωσε προ ημερών η κατασκευάστρια Boeing.

Το Growler, που αποτελεί έκδοχο του μαχητικού F/A-18F Super Hornet, είναι το μόνο αεροσκάφος σε παραγωγή το οποίο μπορεί να εκτελέσει αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου επ’ ωφελεία των δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων της και το οποίο προβλέπεται να παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι και το 2040 τουλάχιστον.

«Το Growler αποτελεί υψηλής ζήτησης [από τους επιχειρησιακούς φορείς] μέσο που είναι εξίσου κρίσιμο στη διατάραξη των επιχειρήσεων των εχθρικών δυνάμεων και στην ενίσχυση των δικών μας» σημείωσε κατά τη διάρκεια της τελετής ο πλοίαρχος Frank Morley, διευθυντής προγράμματος των F/A-18 και EA-18G του Ναυτικού των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι στον κατάλογο μη χρηματοδοτούμενων απαιτήσεων του Ναυτικού των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2015 περιλαμβάνονται 22 αεροσκάφη EA-18G Growler.


Το Ναυτικό των ΗΠΑ εκφράζεται με θερμά λόγια για τις επιχειρησιακές ικανότητες του Growler και μάλιστα έχει επισημάνει την ανάγκη προμήθειας περισσότερων αεροσκαφών του τύπου (μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί 138 αεροσκάφη ενώ έχουν παραδοθεί 100).

Μάλιστα, κατά την άποψη της κατασκευάστριας οι εξαιρετικές επιχειρησιακές ικανότητες του αεροσκάφους σε συνδυασμό με τις ανάγκες στα θέατρα επιχειρήσεων καθιστούν αναγκαία την προμήθεια από το Ναυτικό των ΗΠΑ επιπλέον 50 ως 100 αεροσκαφών.

Φυσικά οι περικοπές του αμερικανικού αμυντικού προϋπολογισμού αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην προμήθεια επιπλέον αεροσκαφών εκτός αν τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ πεισθούν για την αναγκαιότητα.

Ας σημειωθεί, ότι τα προγράμματα Super Hornet και Growler υποστηρίζουν 60.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, εμπλέκουν 800 υποκατασκευαστές σε 44 πολιτείες των ΗΠΑ και προσθέτουν 3 δισ. δολάρια στο ΑΕΠ των ΗΠΑ.
defence-point.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ