2014-05-13 08:23:05
Φωτογραφία για Για πρώτη φορά γυναίκα στη διοίκηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Γυναίκα είναι η νέα διοικήτρια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που αναλαμβάνει καθήκοντα από τις 13 Αυγούστου, αντικαθιστώντας τον Κινέζο Ταξίαρχο Chao Liu.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΓΓ, πρόκειται για την Ταξίαρχο Κριστίν Λουντ (Kristin Lund) από τη Νορβηγία. Είναι ηλικίας 56 ετών κι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει ποτέ τη διοίκηση ειρηνευτικής επιχείρησης του ΟΗΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ταξίαρχος Λουντ έχει μία εξαίρετη 34χρονη στρατιωτική σταδιοδρομία, με διοικητική εμπειρία τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Υπηρέτησε ως υποδιοικήτρια στο Νορβηγικό Επιτελείο Στρατού από το 2007-2009 και ήταν η πρώτη γυναίκα που προβιβάστηκε το 2009 σε ταξίαρχο και διορίστηκε αρχηγός του Επιτελείου της Νορβηγικής Εθνοφρουράς.

Επίσης ήταν υπεύθυνη στο Γενικό Επιτελείο της χώρας της για θέματα βετεράνων. Έχει υπηρετήσει στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ στο Λίβανο και στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Άλλες διεθνείς επιχειρήσεις στην οποίες έχει συμμετάσχει είναι η «Καταιγίδα της Ερήμου» το 1991 (Σαουδική Αραβία) και στο Αφγανιστάν.
alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ