2014-05-13 10:20:04
Φωτογραφία για ΒΛΑΧΟΣ : ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Για τον Θοδωρή Βλάχο η κατάκτηση του Κυπέλλου σηματοδότησε το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ με τους ερυθρόλευκους.

Ο προπονητής της ομάδας βρίσκεται σε αυτή, αλλά δεν θα το έκανε τώρα, όταν είναι όλα βολικά, όπως είπε στο "gavros.gr". «Δεν θα ερχόμουν τώρα στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του 2011, που ήρθα, η ομάδα είχε πολλά προβλήματα. Ανεξαρτήτως αν δεν πήραμε τίτλο, πλησιάζοντας τόσο κοντά στο πρωτάθλημα, η πρώτη χρονιά μου στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι το μεγαλύτερο παράσημό μου, μεγαλύτερο και από τους δύο τίτλους».

Τώρα, βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι πανίσχυρος και έχει, φυσικά, εκτός από παρόν και πολύ μέλλον: «Μας απορρόφησαν πολύ οι μάχες του Champions League και μας βοήθησαν πάρα πολύ ώστε όταν ήρθε η ώρα των τελικών να είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλό μας. Η ομάδα ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε αυτά τα παιχνίδια. Είδαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς ότι δεν είμαστε σε μεγάλη απόσταση με αυτές τις ομάδες
. Η διοίκηση έχει δείξει όλη την καλή διάθεση για να ενισχυθεί η ομάδα, θέλει πάντα το κάτι παραπάνω, το κάτι παραπάνω και εμείς ακολουθούμε. Ευτυχώς, έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα από αυτά που υπήρχαν και νομίζω ότι ο Ερασιτέχνης, η διοίκηση του κυρίου Κουντούρη, νοιάζεται μόνο για το πώς θα κάνουμε περισσότερες επιτυχίες. Τεράστια ήταν εκείνη της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τροπαίου για τα κορίτσια, για την υδατοσφαίριση του Ολυμπιακού. Θα δούμε. Πρέπει να δούμε τι κάναμε φέτος, τι πρέπει να αλλάξουμε, πώς πρέπει να δουλέψουμε διαφορετικά. Να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας».

«ΠΑΙΞΑΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»

Οι τελευταίες δέκα μέρες βρήκαν τον Θοδωρή Βλάχο σε σκωπτική διάθεση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα, είχαν κάνει φιέστα, είχαν βγει παρέα με το τρόπαιο και αυτό τον προβλημάτιζε σε ό,τι αφορά τον τελικό του Κυπέλλου με τη Βουλιαγμένη.

Ενδεχόμενη ήττα θα ήταν στίγμα στη χρονιά της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού και ο Βλάχος το ομολόγησε: «Φέτος φοβόμουν τη χαλαρότητα, επειδή νιώθαμε ότι είμαστε καλύτεροι. Αυτοί οι φόβοι μου πήγαν να επιβεβαιωθούν σήμερα (το Σάββατο). Όταν μπαίνει κάτι στο υποσυνείδητο και στο μυαλό δύσκολα το βγάζεις. Οσο και να φωνάζει ένας προπονητής, όσες ομιλίες και να κάναμε, η ομάδα είχε πολύ καλή διάθεση, αν είναι σωστός ο χαρακτηρισμός. Ξέραμε όλοι ότι θα επικρατήσουμε και ότι θα πάρουμε το Κύπελλο επειδή είμαστε καλύτεροι, αλλά ο αντίπαλος είναι άξιος, η Βουλιαγμένη έχει δείξει τα τελευταία 4 χρόνια ότι είναι ανταγωνιστική στους τελικούς, ότι θέλει να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο και το έκανε πολύ εκκωφαντικά στο Φάληρο. Εμείς ερχόμασταν από κεκτημένη ταχύτητα και χρειάστηκε να παίξουμε λίγο για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ»

Λίγη ώρα μετά τη «σφραγίδα» της αποχής του Νηρέα Λαμίας από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο «Ρέστειο», ο Θοδωρής Βλάχος σχολίασε ότι: «αυτό το γεγονός είναι ντροπή για το άθλημά μας και γυρίζει πολλά χρόνια πίσω».

Το βράδυ του Σαββάτου, δηλαδή πάνω από 24 ώρες μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, δεν είχε αλλάξει γνώμη. «Απαράδεκτο. Την Παρασκευή είπα ότι είναι ντροπή, σήμερα (το Σάββατο) λέω ότι είναι απαράδεκτο. Οσα προβλήματα και να έχει μία ομάδα, για μένα ευθύνη έχουν όσοι εμπλέκονται στα κοινά της, δηλαδή προπονητές, αθλητές και διοίκηση. Κάποιοι από αυτούς, οι πιο ώριμοι, οι πιο έμπειροι σε δρώμενα υδατοσφαίρισης, και υπάρχουν τέτοιοι στον Νηρέα, έπρεπε να αντιδράσουν για το καλό του παιχνιδιού και για το δικό τους καλό. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής και να μην παρεξηγηθώ, δεν βιώνω τα προβλήματα αυτά, δεν μπορώ να μπω στα προβλήματα αυτά. Πολλές φορές νιώθουμε ότι είμαστε σε ένα άλλο επίπεδο, σε έναν άλλο κόσμο», συμπλήρωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

«ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ»

Για τον Θοδωρή Βλάχο, το μεγάλο εμπόδιο για την ομάδα του σε ό,τι αφορά τους εγχώριους στόχους, δεν ήταν ο ανταγωνισμός, αλλά η έλλειψή του: «Πάντα μαθαίνεις. Είναι δύσκολο να διαχειρίζεσαι μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, με τόσο καλούς παίκτες, και που έχει πολύ μεγάλη αγωνιστική διαφορά από τις υπόλοιπες, με εξαίρεση τη Βουλιαγμένη. Θα ήταν καλύτερο να είχαμε δύο πολύ δυνατές ομάδες κοντά σε μας και να ξέρω ότι θα δυσκολευτούμε. Ακόμα και με τη Βουλιαγμένη, όποιον και να ρωτούσες σε όλη την Ελλάδα δεν θα έλεγε ένας ότι μπορεί να νικήσει ο Ολυμπιακός. Και αυτό είναι πάρα πολύ κακό για τους αθλητές μου, και για μένα, που πρέπει να τους βάλω στο τριπάκι και να τους πω ότι πρέπει να παλέψουν για να βρουν την άκρη και να κατακτήσουν τους τίτλους. Ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί. Πέρυσι ήταν πολύ πιο εύκολο το έργο μου, αφού οι παίκτες ήθελαν να πάρουν το πρωτάθλημα που είχαν στερηθεί την προηγούμενη χρονιά. Φέτος ήταν ήδη νταμπλούχοι, οπότε έπρεπε ανά πάσα στιγμή να φροντίζουμε να μη χαλαρώνουν».

«ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ»

Στον Θοδωρή Βλάχο ζητήθηκε να κάνει έναν συνολικό απολογισμό για τη φετινή χρονιά της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού και ασφαλώς έβαλε θετικό πρόσημο: «Πρέπει να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την παρουσία μας στην Ελλάδα, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού είναι κυρίαρχη στη χώρα της και θα έχει και μία πολύ λαμπρή συνέχεια. Αυτά είναι τα πρώτα σχόλια που μπορώ να κάνω, εν καιρώ θα πούμε περισσότερα για το πώς εξελίχθηκε η χρονιά. Νομίζω ότι αν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, πολλά μπορούμε να βελτιώσουμε, πολλά θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Ως γενική εικόνα και ως τελευταία εντύπωση είναι πολύ ευχαριστημένος».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ