2014-05-13 10:19:12
Φωτογραφία για Πάτρα: To Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου στηρίζει Χρήστο Πατούχα
Η ανακοίνωση αναφέρει: "Οι δυνάμεις του ΣΧΕΔΙΟΥ Β’ στηρίζουν και συμμετέχουν στην Ανυπότακτη Πολιτεία με επικεφαλής τον Χρήστο Πατούχα, για να καταγραφεί ένα αντιευρωπαϊκό μετωπικο ρεύμα διεξόδου από την κρίση και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της Πάτρας.

Τέσσερα χρόνια από την υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης και την υπαγωγή στο μηχανισμό «στήριξης» ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και δεν φαίνεται κανένα φως στο τούνελ ούτε για τη χώρα ούτε για το λαό. Όσο υλοποιούνται πιστά οι απαιτήσεις των δανειστών, όσο η σημερινή αλλά και η αυριανή κυβέρνηση δεν αμφισβητούν το διεθνές πλαίσιο που οδήγησε στη χρεοκοπία και συνεχίζει να βυθίζει τη χώρα στη δίνη της ύφεσης και της ερήμωσης, τόσο το κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο θα μεγαλώνει.

Ο λαός και η νεολαία, που συνεχώς μετρούν ήττες έχουν ανάγκη όσο ποτέ την ανάδειξη ενός άλλου δρόμου, της εναλλακτικής λύσης.

Η εικονική πραγματικότητα του success story, του πρωτογενούς πλεονάσματος, της εξόδου στις αγορές δεν έχει καμιά σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα των εκατομμυρίων ανέργων και φτωχών, της μετανάστευσης της νεολαίας, των χιλιάδων λουκέτων σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, τη χρεοκοπία των δήμων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Στις δημοτικές εκλογές της Πάτρας είναι ανάγκη να τιμωρηθούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης, οι επίδοξοι αυριανοί διαχειριστές της μιζέριας και του κοινωνικού μαρασμού αλλά και οι ένοχοι και υπέυθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της πόλης και των δημοτών της. Να εκφραστεί και να ενισχυθεί ένα ρεύμα ελπίδας, να αναδειχτεί ο μοναδικός εναλλακτός δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει ένα δήμο βιώσιμο, στο πλευρό των δημοτών και όχι μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία είναι ένα πρωτότυπο αριστερό μετωπικό εγχείρημα, με συμμετοχή δυνάμεων, αγωνιστών και ενεργών πολιτών διαφορετικής ιδεολογικής και πολιτικής προέλευσης που ενώνονται πάνω σε κοινούς στόχους παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές. Είναι μια παράταξη που από το 2006 έχει δώσει πολλές μάχες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζόμενων και των δημοτών. Ο συνδυασμός ενός μεστού, ειλικρινούς αντιμνημονιακού πολιτικού λόγου με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τα μείζονα ζητήματα της πόλης την καθιστά διακριτή δύναμη που ούτε παραπέμπει τη λύση των προβλημάτων στο απώτερο μέλλον ούτε όμως έχει την ψευδαίσθηση ότι διέξοδος θα δοθεί με μια καλή τεχνοκρατική διαχείριση.

Κόντρα στην ανάγκη των δημοτών αλλά και την επιθυμία πολλών αγωνιστών δεν έγινε δυνατή η κοινή εκλογική κάθοδος ΡΑΠ-Ανυπότακτης Πολιτείας. Με πρόσχημα το σεβασμό της εσωκομματικής δημοκρατίας η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τορπίλισε την όποια διαδικασία συζήτησης και διαλόγου, ζήτησε επί της ουσίας την άνευ όρων ένταξη της Ανπότακτης Πολιτείας και του επικεφαλής της στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή δυστυχώς είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί ενότητας. Το αποτέλεσμα είναι ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για πιθανή νίκη των δυνάμεων της αριστεράς στο δήμο και ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία στις δυνάμεις του δικομματισμού και ειδικά της ΝΔ να αντεπιτεθούν για να διεκδικήσουν με όρους την δημοτική αρχή.

Ψήφος στην Ανυπότακτη Πολιτεία ανοίγει το δρόμο για ένα δήμο πραγματικό λαϊκό μετερίζι, που θα σέβεται τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών και όχι τη «νομιμότητα» κυβέρνησης και δανειστών. Είναι μήνυμα συγκρότησης μιας πραγματικής λαϊκής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης σε όποια δημοτική αρχή θα εξυπηρετήσει τα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιωτικοποιώντας αγαθά και υπηρεσίες, επιβαρύνοντας περαιτέρω τους πολίτες. Είναι, τέλος, μήνυμα επιβράβευσης της ενωτικής-μετωπικής αντίληψης που έχει γνώμονα την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων και όχι την κομματική συγκρότηση".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οργανισμός με «εξωγήινο» DNA
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οργανισμός με «εξωγήινο» DNA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ