2014-05-13 12:44:06
Φωτογραφία για Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος: Σχολή Ευελπίδων: Απολύουν τις καθαρίστριες - τραπεζοκόμους και τους Αντικαθιστούν με φαντάρους
"Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες απολύσεις πολιτικού προσωπικού στις Ένοπλες δυνάμεις με.. πρόσχημα τη μείωση του λειτουργικού κόστους." αναφέρει στην ανακοίνωση του το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος και συνεχίζει: 

"Τα κενά που δημιουργούνται και πρόκειται να αυξηθούν θα καλύψει η δωρεάν εργασία των φαντάρων. Όχι φυσικά όλων, καθώς τα βύσματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξαφανίζονται από τις μονάδες, με τον πλέον προκλητικό τρόπο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι στρατιώτες από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που φαίνεται να πρωταγωνιστεί στην εργασιακή μας εκμετάλλευση, αποτελώντας παράλληλα έναν από τους παράδεισους των βυσμάτων της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. 

Η Υποχρεωτική Στράτευση αποδεικνύεται ο θεσμός που εξασφαλίζει στην κυβέρνηση και στον Στρατό στρατιές νέων στρατευμένων ως δούλων που χρησιμοποιούνται για να μειωθεί το πολιτικό προσωπικό, να εξαφανιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και να μειωθούν αποφασιστικά θέσεις εργασίας.


Πρόσφατα λοιπόν, στην Σ.Σ.Ευελπίδων δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις μεγάλης μερίδας του πολιτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα όχι μόνο να πεταχτεί στην ανεργία σημαντικός αριθμός εργαζομένων, αλλά και να αντικατασταθούν τα πόστα τους από συναδέλφους φαντάρους. Αυτό σημαίνει επιπλέον τραπεζοκόμοι και καθαριότητες για χάρη των Ευέλπιδων.

Πλέον διοργανώσεις όπως Ορκωμοσίες, Αθλητικές Ολυμπιάδες κλπ. υποστηρίζονται αποκλειστικά από φαντάρους. Τη Τετάρτη 7-5-2014, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής η τελετή έναρξης της 2ης ολυμπιάδας Κοινής πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Μάλιστα, έχουμε και μεσημεριανές καθαριότητες (από τις 13.00-15.00 μ.μ.), όταν γίνεται διεξαγωγή αθλημάτων.

Από την άλλη μεριά ο αριθμός των συναδέλφων που δίνουν υπηρεσίες εμπλοκής δεν επαρκεί. Αλλά και μεγαλύτερος αριθμός στρατιωτών να υπήρχε, δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για κρεβάτια για να κοιμηθούν, ενώ σημειώνεται έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης (δίσκοι φαγητού, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια κλπ).

Να σημειώσουμε ότι για ένα σημαντικό διάστημα, στους συναδέλφους δεν αντιστοιχούσε ο ανάλογος αριθμός δίσκων-μαχαιροπήρουνων-ποτηριών και μέχρι να βρεθεί λύση ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν να φάει ο ένας για να πάρει ο επόμενος το δίσκο του (αφού τον έπλενε με νεράκι στη βρύση, καθώς τα απορρυπαντικά δεν επαρκούν). Για να πιουν νερό, λύση έδωσε η παράδοση: «βάλτε το χεράκι σας κάτω από τη βρύση», τους πρότεινε βαθμοφόρος! Τέλος, πρόβλημα υπάρχει και με το ζεστό νερό, που σπάνια υπάρχει. 

 

Η Σχολή Ευελπίδων μπορεί να μην είχε ποτήρια και δίσκους, αλλά έχει βύσματα, πολλά και μεγάλα.

Η δύναμη των στρατιωτών μπορεί να υπολογιστεί σε 200-230 άτομα, αλλά στην αναφορά βγαίνουν μόλις 100-120, στην καλύτερη των περιπτώσεων!

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των στελεχών είναι συνεννοήσιμα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες για τη διοίκηση της Σ.Σ.Ε. του Υποστράτηγου Χρ.Καρυώτη, το ΓΕΣ και τον υπουργό Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο.

Μήπως, αλήθεια ο ΑΓΕΣ Μανωλάς θα μπορούσε να ρίξει μια ματιά στο αμαρτωλό καθεστώς της Σχολής Ευελπίδων;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ