2014-05-14 02:10:05
Φωτογραφία για Χάνει τον έλεγχο η Τουρκία στα ΝΑ της χώρας, επιθέσεις PKK
Πυρά από μαχητές του ΡΚΚ δέχτηκε τουρκικό ελικόπτερο στην περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ. Μέχρι εδώ τίποτα το εξαιρετικό, θα αναρωτηθεί κάποιος, δικαιολογημένα ίσως.

Το σημαντικό όμως είναι ότι το ελικόπτερο, τύπου Black Hawk, μετέφερε εφόδια σε φυλάκιο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν ήταν δυνατό να ανεφοδιαστεί αλλιώς, διότι είναι προφανώς αποκλεισμένο.

Παράλληλα άλλη ομάδα μαχητών του ΡΚΚ επιτέθηκε σε εργοτάξιο κατασκευής υδροηλεκτρικού έργου και το κατέστρεψαν, πυρπολώντας μηχανήματα και υλικά. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στην περιοχή, μετά την επίθεση και απλώς διαπίστωσαν την καταστροφή.

Τα εν λόγω περιστατικά υποδηλώνουν ότι οι Τούρκοι έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της κατάστασης στη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς οι Κούρδοι κάνουν, κυριολεκτικά, ότι θέλουν και χτυπούν πλέον ανοιχτά κάθε ώρα και στιγμή, καθιστώντας πολύ δύσκολη τη ζωή των Τούρκων στις περιοχές τους. Σε πολιτικό, επίσης, επίπεδο, οι Κούρδοι της Τουρκίας, πιέζουν πλέον ανοικτά για αυτονομία.
defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ