2014-05-14 07:39:05
Φωτογραφία για Σαμαράς: «Νέα Ελλάδα σημαίνει ανάπτυξη, εξωστρέφεια, έσοδα και ευκαιρίες για όλους»
Στη διάρκεια της περιοδείας του στη Λέσβο ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε σε αγρότες, ενώ επισκέφθηκε την έδρα της Frontex στο λιμάνι της Μυτιλήνης και συνομίλησε με τους άνδρες του Λιμενικού, καθώς και τους Ρουμάνους συναδέλφους τους, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δύναμη.

Απευθυνόμενος στους αγρότες, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως η χώρα γυρίζει σελίδα και βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την κρίση. «Νέα Ελλάδα σημαίνει ανάπτυξη, εξωστρέφεια, έσοδα και ευκαιρίες για όλους».

Ακόμη, σημείωσε πως “σε λίγα χρόνια θα έχουμε επανακτήσει το βιοτικό μας επίπεδο”.

Ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε ακόμη ορισμένα σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών, με κορυφαίο από αυτά το αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, για τους παραγωγικούς σκοπούς. Δεσμεύθηκε πως θα γίνουν προσπάθειες να επιτευχθεί εντός του έτους.

Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε και πιο άμεσες ενισχύσεις. Συγκεκριμένα είπε:


- Μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή τους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίας ως εποχιακοί.

- Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.

- Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή, τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!

- Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες, όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ.

Στην Frontex o Πρωθυπουργός σημείωσε την  ανάγκη να υπάρξει κοινή ευρωπαική πολιτική για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών, καθώς και την τιμωρία των δουλεμπόρων.

Ο κ. Σαμαράς ανέβηκε στην ακταιωρό του Λιμενικού Σώματος και ευχαρίστησε έναν-έναν τους άνδρες της Frontex, επισημαίνοντας το τεράστιο έργο που επιτελούν, σώζοντας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, 4.000 ψυχές, μόνο την τελευταία χρονιά.
ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ