2014-05-14 07:48:41
Φωτογραφία για Παλαιστίνη: Συνομιλίες Χαμάς – Φατάχ για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας
Ξεκίνησαν στη Γάζα το βράδυ της Τρίτης, οι συνομιλίες για το σχηματισμό μιας τεχνοκρατικής μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μεταξύ της ηγετικής ομάδας του κινήματος της ισλαμικής Χαμάς και της παλαιστινιακής Φατάχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε ότι ο Αζαμ αλ- Αχμάντ ανώτερος αξιωματούχος της Φατάχ, συναντήθηκε με τον Μούσα Αμπού Μαρζούκ ένα ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το σχηματισμό της κυβέρνησης.

Ένας παλαιστίνιος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γάζα ότι οι αλ-Αχμάντ και Μαρζούκ αντάλλαξαν λίστα υποψηφίων οι οποίοι θα αναλάβουν υπουργικές θέσεις στη νέα κυβέρνηση. «Οι δύο λίστες περιλαμβάνουν υποψήφιους για τη νέα κυβέρνηση που δεν θα είναι μέλη της Φατάχ ή της Χαμάς. Είναι ανεξάρτητοι τεχνοκράτες», είπε ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο αλ-Αχμάντ έχει εντολή από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να καταλήξει σε συμφωνία με τη Χαμάς για τους υπουργούς στη νέα κυβέρνηση. «Ο πρόεδρος Αμπάς που θα είναι ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης, θα ανακοινώσει τα ονόματα την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου» συμπλήρωσε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση τεχνοκρατών θα έχει ως ειδική αποστολή την προετοιμασία των γενικών εκλογών που θα διεξαχθούν σε διάστημα έξι μηνών. «Η αποστολή της κυβέρνησης ενότητας είναι να βοηθήσει τον τερματισμό της πολιορκίας που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας και στην προετοιμασία της διεξαγωγής των γενικών εκλογών» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Αμπού Σαΐντ Mαρζούκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ