2014-05-14 09:57:10
Φωτογραφία για Τούρκοι νομικοί: Υποχρεωμένη να πληρώσει η Τουρκία
Εάν η Τουρκία δεν εφαρμόσει την απόφαση του ΕΔΑΔ τότε μπορεί να μείνει εκτός διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, προειδοποίησε ο δικηγόρος Εργκίν Τσινμέν σε δηλώσεις του στο κανάλι Χαμπέρ Τουρκ, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα η Άγκυρα εφάρμοσε όλες τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Όπως ανέφερε, υπάρχει γραπτός κανόνας σύμφωνα με τον οποίο όταν μια χώρα δεν εφαρμόζει της αποφάσεις του ΕΔΑΔ διώκεται από την διαδικασία της ΕΕ.

Ο Εργκίν Τσινμέν δήλωσε ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θα έπρεπε να κάνει δήλωση ότι "δεν δεσμεύει την Τουρκία η απόφαση". "Αν η Τουρκία θέλει να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία, πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση. Αυτή η αποζημίωση θα δοθεί στους ανθρώπους που πλήγηκαν από τον πόλεμο στον Ε/κ τομέα (ελεύθερα εδάφη Κυπριακής Δημοκρατίας). Επομένως δεν έχει σχέση με το ΕΔΑΔ το θέμα της αναγνώρισης ή όχι του Ε/κ τομέα", είπε ο Τούρκος δικηγόρος.


Επίσης ο καθηγητής δικαίου του Πολιτιστικού Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Χασάν Κονί είπε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση. "Αναμφίβολα θα αρχίσει μια περίοδος ένστασης", ωστόσο ανέφερε ότι τελικά οι πιθανότητες να αλλάξει η απόφαση είναι μικρές.

Τουντζέλ: Λόγω λάθoς πολιτικών της Τουρκίας η απόφαση ΕΔΑΔ

Η απόφαση του ΕΔΑΔ είναι αποτέλεσμα λάθος πολιτικών της Τουρκίας δήλωσε η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικών Δικαιωμάτων (HDP) Σεμπαχάτ Τούντζελ επικρίνοντας τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

"Όταν συμφέρει στον Νταβούτογλου λέει ότι είναι απόφαση διεθνούς δικαστηρίου, όταν δεν τον συμφέρει λέει δεν το αναγνωρίζει", είπε η Σεμπαχάτ Τουντζέλ.

Sigmalive/ΚΥΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ