2014-05-14 14:56:54
Φωτογραφία για Τρεις Πατρινοί καλλιτέχνες στην 19η Art-Athina
Η 19η Art-Athina – Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης δίνει δυναμικά το παρών της , από τις 15 ως τις 18 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo).

Η Art-Athina είναι το σημαντικότερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στη χώρα μας,που φέρνει κοντά σημαντικές Ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, πολιτιστικούς φορείς, επιμελητές, συλλέκτες, κριτικούς τέχνης και, σαφώς, το φιλότεχνο κοινό.

Στο σημαντικότερο ετήσιο εικαστικό γεγονός παρουσιάζουν νέα δουλειά τους τρεις Πατρινοί καλλιτέχνες ,η Eύη Aποστόλου & ο Bασίλης Kαραβασίλης στην ARTIA GALLERY ,και η Αντωνία Γρίβα στην A.ANTONOPOULOU.ART

Η ARTIA GALLERY παρουσιάζει για το 2014 ,το έργο WE33 ν που είναι η συνέχεια του WE33 (EMEIS 33) , που παρουσιάστηκε από την Artia Gallery στην πλατφόρμα του έργου @ Art-Athina 2013,από την Άρτεμη Ποταμιάνου.

Η κύρια ιδεολογική ιδέα της ομάδας είναι η κοινωνία του "εγώ" σε "εμείς". Είναι η συνθήκη όπου η συλλειτουργία και η συνεργατικότητα των μελών ανατροφοδοτείται από την σχέση μεταξύ τους, αλλά και μέσω της αμφίδρομης σχέσης με το περιβάλλον .


Το έργο ΕΜΕΙΣ 33ν ( WE33 ν ) είναι μία γλυπτική σύνθεση διαστάσεων 3 x 4 x 2.10 μέτρων.

Σ αυτήν εμπεριέχονται 33 διαφανείς πίνακες ζωγραφικής από πλεξιγκλάς,που ίπτανται .

Το πλεξιγκλάς ως υλικό γίνεται το μέσο για να τονιστεί η αλήθεια της συνομιλίας και η καθαρή πρόθεση για συμπόρευση .Ενώ η ατομικότητα του κάθε Εγώ , παραμένει ισχυρή και εμφανής , έχει συγχωνευθεί μέσω της διαφάνειας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προεκτάσεις του "Εμείς" στο χώρο.& στις 4 διαστάσεις.

Το έργο είναι διαδραστικό ,γιατί με την συμμετοχή του θεατή που μετακινεί τα έργα μεμονωμένα ,δημιουργούντα νέες συνθέσεις –επικοινωνίες νέοι συνδιασμοί –νέες σχέσεις

Φωτογραφίες: Ντίνα Χασιάκου "Μy heart", Εύη Αποστόλου "Εμβρυο" Βασίλης Καραβασίλης "Εγκλωβισμένος" ακρυλικά σε πλεξιγκλάς , 80x120 cm

Η γκαλερί a.antonopoulou.art βαδίζει σταθερά προσηλωμένη στη σύγχρονη τέχνη και στους νέους Έλληνες καλλιτέχνες. Παρουσιάζει ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία και video.

Καλλιτέχνες στην Art-Athina

Beetroot

Αντωνία Γρίβα

Ντέμη Κάια

Σταμάτης Λάσκος

Ηλιοδώρα Μαργέλλου

Λήδα Παπακωνσταντίνου

Μαρία Παριανού

Αλέξανδρος Ψυχούλης

Φωτογραφία: Αντωνία Γρίβα, "Inked and Sexy", 2013, Μολύβι και ξυλομόλυβα νερού σε χαρτί, 72x102cm,
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ