2014-05-14 20:48:03
Φωτογραφία για Συρία: Κατηγορίες κατά Γαλλίας και Γερμανίας
 

Η κυβέρνηση της Συρίας κατήγγειλε σήμερα ότι η Γαλλία και η Γερμανία προχωρούν σε κινήσεις για να εμποδίσουν τους Σύρους πολίτες που διαμένουν στις χώρες αυτές να ψηφίσουν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, κάτι που καταδικάζει, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατηγορώντας τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία, το ΥΠΕΞ της Συρίας ανέφερε στην ανακοίνωση – την οποία μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA –, ότι «(οι χώρες αυτές) πρέπει να γνωρίζουν πως η Συρία αποτελεί ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος και οι αποφάσεις της βασίζονται στη βούληση του λαού της».

Οι Σύροι που διαμένουν στο εξωτερικό τυπικά έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις πρεσβείες της χώρας διαμονής τους την 28η Μαΐου, πριν δηλαδή από την επίσημη ημέρα διεξαγωγής των εκλογών που έχει προγραμματιστεί για την 3η Ιουνίου στη χώρα παρά το ότι συνεχίζει να σπαράσσεται από τον πόλεμο.


Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έχει χαρακτηρίσει τις εκλογές στη Συρία έναν «τραγικό παραλογισμό» και μια «φάρσα».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έχει ανακοινώσει ότι η χώρα έχει δικαίωμα να εμποδίσει την ψηφοφορία στην επικράτειά της βάσει της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις.

«Κατά την άποψη της Γαλλίας, μόνο μια πολιτική λύση και η δημιουργία ενός μεταβατικού (κυβερνητικού) σώματος με πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες. . . μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό το λουτρό αίματος», είπε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Γερμανία δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο σχετικά με την κατηγορία αυτή από μέρους της Δαμασκού.

Πηγή ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ