2014-05-14 20:46:04
Φωτογραφία για Μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα σύμφωνα με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό οργανισμό
Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Travel καταγράφει «τεράστια ανάκαμψη» της ζήτησης για... διακοπές στην Ελλάδα, καθώς η χώρα σταθεροποιείται, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός του, Πέτερ Λονγκ, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Ο κ. Λονγκ πρόσθεσε ότι δημοφιλείς προορισμοί είναι και οι ισπανικές Βαλεαρίδες και Κανάριοι Νήσοι καθώς και η Τουρκία, ενώ εκτός Ευρώπης η Τζαμάικα προσελκύει επίσης περισσότερους τουρίστες.

Ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων μέσω του TUI για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι εφέτος μειωμένος κατά 2% σε σχέση με πέρυσι, καθώς η ανάδυση της Ελλάδας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού εξισορροπείται από τον βραδύ ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Η κάμψη της συνολικής κίνησης για τον TUI αντισταθμίστηκε, όμως, από την αύξηση στη μέση τιμή του πακέτου των διακοπών.

Δύσκολη είναι η κατάσταση όσον αφορά στις κρατήσεις στις σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία, δήλωσε ο κ. Λονγκ.

Στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά για τον TUI, οι κρατήσεις είναι σταθερές, καθώς η αύξηση των πακέτων διακοπών αντισταθμίστηκε από την προγραμματισμένη μείωση του αριθμού των αεροπορικών θέσεων που κρατούνται εκτός των πακέτων. Ο TUI Travel ελέγχεται κατά 55% από τον γερμανικό ταξιδιωτικό και τουριστικό όμιλο TUI. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ