2014-05-14 21:43:11
Φωτογραφία για «Τα αντίμετρα στις κυρώσεις προς την Ρωσία θα πλήξουν τη Σλοβενία»
Ο αναλυτής Μπόστιαν Ούντοβιτς, δήλωσε πως η επιβολή αυστηρότερων ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της... κρίσης στην Ουκρανία θα πλήξουν σοβαρά τη Σλοβενία, καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία είναι ο πέμπτος προορισμός των σλοβενικών εξαγωγών, με το ύψος των εμπορικών ανταλλαγών ετησίως να ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

«Η Ρωσία μπορεί να αποφασίσει αντίμετρα που θα πλήξουν την ΕΕ κι αυτό θα μπορούσε να βυθίσει τη Σλοβενία σε ύφεση» ανέφερε σε δηλώσεις του στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ο κ. Ούντοβιτς, εκφράζοντας τον φόβο ότι μία τέτοια εξέλιξη της κατάστασης στην ΕΕ θα έπληττε τις οικονομικά αδύναμες χώρες.

«Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για τις χώρες που στρατηγικά εξαρτώνται από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και χώρες με μεγάλο μερίδιο εξαγωγών, όπως η Πολωνία, η Γερμανία και η Σλοβενία» δήλωσε ο κ. Ούντοβιτς, προσθέτοντας ότι, σε αντίθεση με τη Γερμανία, η σλοβενική οικονομία είναι πιο ευάλωτη και εξαρτώμενη από τις εξαγωγές στη Ρωσία.


Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Καρλ Έριαβετς δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επιβολή αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα έχει «πολύ αρνητικές συνέπειες» για τη Σλοβενία και μπορεί να προκαλέσει πτώση του ΑΕΠ κατά 1,3% στη χειρότερη περίπτωση.

Το στοιχείο «κλειδί» που θα επηρεάσει πιθανές κυρώσεις θα είναι οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία στις 25 Μαΐου. Αν η Ρωσία εμποδίσει τη διεξαγωγή των εκλογών με διαφάνεια και αν ρωσικές δυνάμεις εισβάλουν, οι κυρώσεις θα υιοθετηθούν αμέσως, τόνισε ο κ. Έριαβετς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ